Stedendriehoek

Festival beraadt zich op de toekomst

APELDOORN – Recentelijk heeft de stichting Roots in the Woods haar organisatie op een aantal punten veranderd. Naast mutaties in het bestuur, beraadt de organisatie zich op de toekomst.

Robert van Vliet is met ingang van 1 januari 2018 afgetreden als voorzitter. Van Vliet heeft zich kandidaat gesteld als raadslid voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en wil zich daarop focussen. Robert was sinds 2009 betrokken, als mede vormgever van het festival, vanaf het eerste uur en geeft het stokje over aan Marcel Jeths.

Marco Bod blijft werken als zakelijk leider. Naast Marcel Jeths wordt het bestuur compleet gemaakt door Wytze Kuijper en Dennis Wensink. Allen Apeldoornse ondernemers met een groot (landelijk) netwerk en stevig geworteld in de Apeldoornse samenleving. De drie bestuursleden richten zich op conceptueel, financieel en creatief gebied en op de strategie voor de lange termijn.

De kersverse voorzitter Jeths is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor een doorontwikkeling van het festival. Het doel is om het festival te laten doorgroeien naar een evenement van (inter)nationale allure. Daar hoort een andere organisatie, nieuwe sponsors en wellicht ook een andere locatie bij. Meer nieuws hierover volgt in het voorjaar van 2018.

Roots in the Woods begon in 2010 met haar eerste festival-editie in het Beekpark. In 2015 vierde het festival de herfst op zon 15 locaties op Veluwe mede door de samenwerking met regionale ondernemers zoals de Landal parken. Roots is een ‘On Brand Event’ van de gemeente Apeldoorn.