Stedendriehoek

Februari vol met indooratletiek

APELDOORN – De maand februari belooft als altijd een mooie te worden voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend een Nederlands Kampioenschap in Omnisport, komen veel toppers en talenten in actie. Hoogtepunt is het AA Drink NK Indoor Senioren op zaterdag 11 en zondag 12 februari, tevens de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de EK Indoor begin maart in Belgrado. De junioren sluiten de atletiekmaand af, terwijl de masters en de meerkampers het eerste weekend van februari al in actie komen.

Voor het meerkampweekend, 3 tot en met 5 februari, staan 122 atleten ingeschreven. In de categorie van de meisjes junioren B zijn maar liefst 31 inschrijvingen, waar er 16 startplekken te verdelen zijn. Ook zijn drie aanvragen voor deelname aan de NK Indoor meerkamp goedgekeurd door technisch directeur Ad Roskam. Het gaat om Inge Drost en Michelle Oud bij de seniorenvrouwen en Ingmar Vos bij de seniorenmannen. Bij de meerkamp mannen komt ook AA Drink Talent Sybren Blok in actie. Bij de dames gaan de drie meerkampsters Anouk Vetter, Nadine Broersen en Nadine Visser de strijd met elkaar aan. De masters beginnen vrijdag 3 februari aan hun Nederlands Kampioenschap.

 

Spektakel
In het weekend van 11 en 12 februari is het de beurt aan de senioren. Voor atleten die hun vizier hebben gericht op de EK Indoor in Belgrado, is dit tevens de laatste mogelijkheid om aan de limiet te voldoen. Er wordt een mooie strijd verwacht op de 60 meter horden voor dames, waar meerkampsters Anouk Vetter en Nadine Visser aan de start staan. Ook van Femke Pluim en Rianna Galiart wordt spektakel verwacht bij het polsstokhoogspringen. Bij de mannen maken Rio-gangers Solomon Bockarie en Giovanni Codrington hun opwachting op de 60 meter. Erik Cadée, Patrick Cronie en Wout Zijlstra zijn drie toppers die bij het kogelstoten in actie komen. Verspringen belooft moois met Ignisious Gaisah en waarmee verrast Thijmen Kupers op zijn 800 meter? Zaterdag 11 februari is ook het moment waarop het AA Drink Talententeam voor 2017 bekend gemaakt wordt. In tegenstelling tot eerdere jaren vindt de ‘Atleten van het Jaar Verkiezing’ eveneens plaats op de zaterdag van de AA Drink NK Indoor Senioren.

 

Junioren
De junioren sluiten de februari atletiekmaand in Apeldoorn af op 18 en 19 februari. Op 48 onderdelen in vier verschillende categorieën verdelen zij de medailles. Enkele atleten die afgelopen zomer op het WJK in Bydgoszcz acte de présence gaven, zijn ook van de partij, onder wie Joris van Gool, Jessica Schilder en Maayke Tjin A-Lim. Voor meer informatie over de verschillende Nederlandse Kampioenschappen Indoor en de volledige deelnemerslijsten kan men terecht op de website www.atletiek.nl