Stedendriehoek

‘Extinction Rebellion roept de overheid op om de waarheid te spreken over de klimaatcrisis’

Zaterdag 8 mei houdt Extinction Rebellion een fietsactie voor het klimaat. Met versierde fietsen, spandoeken, protestborden, toeters en bellen fietsen ze door de Stedendriehoek. Met deze actie willen de rebellen van Extinction Rebellion het klimaat opnieuw onder de aandacht brengen.

“Extinction Rebellion roept de overheid, en dus ook lokale overheden, op om de waarheid te spreken over de klimaatcrisis waarin we ons bevinden; om te doen wat nodig is, en om burgers te laten beslissen over de klimaatmaatregelen die noodzakelijk zijn”, aldus Levi Damsma van de Zutphense afdeling.

Met deze actie wil Extinction Rebellion ook meer burgers motiveren om zich aan te sluiten bij de wereldwijde beweging die klimaatactie eist van de overheid. Fietsers kunnen zich op de volgende momenten en plaatsen aansluiten bij de fietstocht: 10.00 uur, Stationsplein Deventer; 11.45 uur, Stationsplein Zutphen; 14.15 uur, Stationsplein Apeldoorn. “Wie wil kan het hele rondje meefietsen. Het is ook mogelijk om met de trein tussen de stations te reizen en in elke plaats aan te haken. Of om alleen in één plaats mee te fietsen. In elke plaats zal gespeecht worden om de noodzaak van klimaatactie over te brengen”, zegt Damsma. Voor meer informatie: www.extinctionrebellion.nl