Stedendriehoek

EuroParcs geeft duizend gratis vakanties weg aan zorgverleners en hun gezinnen

APELDOORN – Vakantieparkenspecialist EuroParcs komt met een opmerkelijke actie die vooral gaat spelen als de crisis weer over is en de parken dus weer vollopen. “Duizend zorgverleners en hun gezinnen kunnen een gratis vakantie bij ons vieren”, vertellen directeuren Wim en Wouter Vos namens het Apeldoornse familiebedrijf. “Wij geven deze vakanties gratis weg.”

EuroParcs doet de actie nadrukkelijk zoals Wim en Wouter Vos zeggen, ‘met het hart’. “Wij willen een gebaar naar die hardwerkende mensen maken die ons als land zowel nederig als trots maken. Elke dag weer. Wij zien in onze directe omgeving en bij relaties elke dag weer hoe corona hen raakt. Direct doordat een familielid ziek is geworden of indirect doordat ze horen op bijvoorbeeld hun werk dat een kennis van een collega op de IC ligt. Wij zijn een familiebedrijf, hebben betrokkenheid met onze medewerkers, gasten en investeerders hoog in het vaandel staan.”

De opvallende actie van EuroParcs komt niet uit de lucht gegrepen, de onderneming is al geruime tijd maatschappelijk zeer betrokken. “We vinden als familiebedrijf dat we ‘een flinke steen’ moeten bijdragen aan de kwetsbaren in de samenleving. Daarom hebben we zeven jaar geleden ook de EuroParcs Charity Foundation opgericht. Die stichting biedt gezinnen met een kind met kanker een gratis vakantie aan op één van onze resorts. Wij bouwen in dat kader ook zogeheten KanjerKastelen, vakantiewoningen die qua inrichting helemaal zijn toegerust op deze aangrijpende doelgroep. Voor ons ligt deze actie voor de zorgverleners dan ook in het verlengde van wat onze stichting elke dag doet.”

Familieleden, vrienden en kennissen kunnen zorgmedewerkers van wie zij vinden dat zij recht hebben op een gratis vakantie aandragen via de website www.europarcs.nl/duizendmaaldank