Entertainment

Zoektocht naar verdwenen vriendin in vijfde misdaadroman van Apeldoorner Joop Hoekman

De vijfde misdaadroman van Apeldoorner Joop Hoekman is getiteld ‘Hebzucht’ en gaat over de mysterieuze verdwijning van de vriendin van een politieman.

Rechercheur Tom Meijer wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn vriendin Natasja, maar hij ontkent in alle toonaarden. Na verloop van tijd stopt de politie het onderzoek naar de verdwijning zonder dat er concrete resultaten worden geboekt. Langzaamaan probeert Tom zijn leven weer op te pakken, maar hij blijft actief zoeken naar zijn vermiste vriendin. Hij ontdekt dat Natasja geld heeft geïnvesteerd in een frauduleus beleggingsproject in Costa Rica. Zij is een van de vele gedupeerden. Tom vermoedt dat men vanuit die criminele organisatie betrokken is bij de verdwijning van zijn vriendin, en hij gaat over tot actie. De inmiddels ex-politieman infiltreert in die wereld met alle dramatische gevolgen van dien.

Joop Hoekman (1952) is geboren en opgegroeid in Kampen en is nu woonachtig in Apeldoorn. Hij heeft ruim 40 jaar bij de politie gewerkt en is meer dan de helft van zijn loopbaan betrokken geweest bij onderzoeken op het gebied van grootschalige fraude en gericht op het opsporen van criminele vermogens. Verder heeft hij zich als expert fraudebestrijding ingezet voor de oprichting van de Fraude Helpdesk. Deze desk houdt zich bezig met het voorkomen van deze vorm van criminaliteit. Zijn nieuwe boek Hebzucht is alweer zijn vijfde misdaadroman. Net als in zijn vorige boeken is het verhaal gebaseerd op fictie, maar natuurlijk heeft hij details vanuit zijn jarenlange politie-ervaring gebruikt.

Het boek telt 298 pagina’s en kost €19,95. ISBN: 978-94-6365-331-2