Entertainment

Wist je dat RTV Apeldoorn nieuws en reportages uitzendt via YouTube?       

APELDOORN – Met het wegvallen van de uitzendlicentie is er voor RTV Apeldoorn geen andere mogelijkheid dan televisieprogramma’s uit te zenden via YouTube. “Op ons kanaal wisselen berichten met kort nieuws over incidenten in Apeldoorn zich af met reportages en uitzendingen vanaf diverse locaties in Apeldoorn.”

“Naast het nieuws en de reportages zenden we maandelijks ook een aantal televisieprogramma’s uit”, vertelt stationmanager Theo Witlox. “Deze programma’s worden helemaal door vrijwilligers geproduceerd en op diverse locaties opgenomen.” In het Apeldoornse seniorenprogramma ‘Voor Nu en Later’ geeft presentator en financieel adviseur Bert de Regt samen met zijn gasten bijvoorbeeld informatie en advies over onderwerpen als wonen, zorg en geld.

En bij ‘De Vrouwen van Hetty’ staat de Apeldoornse vrouw en wat haar bezighoudt centraal. Presentatrice Hetty Wennekendonk zorgt elke maand voor een bijzondere gast en fijne live muziek.

Witlox: “Een bijzondere productie maken wij op dit moment in samenwerking met Imca Schoots – Stadsfotograaf. In de serie ‘Door 2 Lenzen’ volgen wij Irma tijdens haar portretreeks waarin zij Apeldoorners die meer bekend zijn buiten de stad, dan binnen de stad, in de schijnwerpers zet.”

“Al onze producties zijn nu dus terug te zien op ons YouTube-kanaal”, aldus Witlox. “Het aantal views online varieert, maar groeit gestaag. Ons sportprogramma FC Apeldoorn scoort bijvoorbeeld bijzonder goed.” In dit programma bespreekt presentatrice Belinda Kerkhove de Apeldoornse voetbalcompetitie met trainers en spelers. Daarnaast is er ruimte voor onderwerpen die bij alle clubs de gemoederen bezighoudt. FC Apeldoorn wordt elke maand in een andere voetbalkantine opgenomen. “Mis niets van het nieuws uit Apeldoorn. Bekijk al onze reportages, sportverslagen en televisieprogramma’s via YouTube – RTV Apeldoorn.”

Kader:

In 2021 heeft de gemeenteraad besloten, op basis van prachtige vooruitzichten, ‘iets nieuws te gaan doen’ op het gebied van het lokale media-aanbod. Dat betekende dat RTV Apeldoorn de licentie voor Apeldoorn verloor en daarmee ook de zogenoemde bekostiging van Rijkswege voor Lokale omroepen (ruim €100.000,- per jaar). RTV Apeldoorn is zonder bekostiging, met ruim 100 vrijwilligers gewoon doorgegaan, maar teert nu hard in op de reserves, terwijl veel kosten doorgaan. Draag je RTV Apeldoorn een warm hart toe? Doneer dan nu via de knop ‘Doneer’ op rtv-apeldoorn.nl.

Foto:

Opnames in het Apeldoornse gemeentehuis. De nieuwe wethouder Nick Derks stelt zich in een interviewprogramma met Jan Kort voor aan de inwoners van Apeldoorn.