Entertainment

Wijnen! wijnen! bij Paleis Het Loo

Foto: Shutterstock

Op 11 september worden de stallen van Paleis Het Loo het decor voor een waar wijnfestival. De Rotary Apeldoorn verzorgt dan samen met lokale partners een wijnfestival waar ruim 75 mooie wijnen kunnen worden geproefd en men kan genieten van mooie gerechten. Verder zal er worden gezorgd voor muzikale omlijsting, diverse andere festivalactiviteiten en wordt afgesloten met een veiling.

De wijnen worden verzorgd door lokale wijnwinkels, die niet alleen de mooiste wijnen zullen schenken, maar desgewenst ook de mooiste verhalen kunnen vertellen over de oorsprong tot de bereiding van de wijnen. Om de verhalen kracht bij te zetten is ook een aantal wijnboeren aanwezig. Bij het begin van het festival ontvangt men een wijnglas, dat men bij de verschillende kraampjes naar keuze kan laten vullen.

Het eten wordt door Paleis Het Loo verzorgd in de vorm van een walking dinner. Geen tafelschikking en men kan vrij rondlopen terwijl men geniet van de geserveerde gerechten en het gezelschap. De vier verschillende gangen zijn gevuld met kleine gerechten.

Alle opbrengsten van het wijnfestival gaan naar het goede doel, te weten Stichting DTZ. Zij biedt hulp en ondersteuning aan Apeldoornse dak- en thuislozen en daarnaast biedt ze hulp met de meest basale behoeften zoals eten en kleding aan mensen die dit nodig hebben.

Kaarten zijn verkrijgbaar via wijnfestival.rotaryclubapeldoorn.nl