Entertainment

Wereldrecord schoen zetten

APELDOORN – Apeldoorn trekt de stoute schoenen aan en gaat voor het wereldrecord schoen zetten. Bij Oxener Schoenen, initiatiefnemer van de wereldrecordpoging, geloven ze er heilig in. “Met de komst van Sint in Apeldoorn dit jaar komt het ene plan na het andere van de grond. Een poging tot verbreking van het wereldrecord schoen zetten kon natuurlijk niet uitblijven. Het idee van 2000+ schoentjes op één centrale plek in Apeldoorn, daar worden we nu al blij van!”, aldus Peter Rijkers van Oxener.

‘Kleurplaat in schoen wordt gewaardeerd’

“We roepen alle kinderen uit Apeldoorn op hun schoen te komen zetten en mee te helpen het record te verbreken. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Tot en met zaterdag 30 november kun je jouw schoen inleveren bij de Sint pop-up store, te vinden aan de Mariastraat in het centrum van Apeldoorn. En weet je wat de Sint wel kan waarderen? Een mooi ingekleurde kleurplaat in je schoen. Je downloadt een coole kleurplaat op www.sintinapeldoorn.nl/voor-kids/kleurplaten. Onder de schoenzetters worden trouwens tien paar kinder UGG’s verloot! Inleveren van je schoen is op eigen risico, maar we gaan natuurlijk zorgvuldig met alle schoenen om.”

“Op zondag 1 december volgt de uitslag. Hebben we het gehaald en het wereldrecord verbroken? Wat een feest zou dat zijn! Wethouder Jeroen Joon onthult hoeveel schoenen we met elkaar hebben gezet. Op woensdag 4 en donderdag 5 december van 13.00 tot 17.00 uur kan iedereen zijn schoen weer ophalen bij het Inpakhuis. Na zo’n tof initiatief is de Sint ons vast goed gezind met een leuk presentje in elke schoen.”

De openingstijden van de Sint pop-up store zijn: tot en met vrijdag 15 november van 13.00 tot 20.00 uur, zaterdag 16 november van 08.00 tot 17.00 uur, woensdag 20 november tot en met zondag 24 november van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag 27 november tot en met zondag 1 december van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag 4 december en donderdag 5 december van 13.00 uur tot 17.00 uur.