Entertainment

Wereldkeuken centraal in reizend kindertheater

Na het grote succes van vorig jaar trekt de KinderKaravaan van Theater Orpheus opnieuw door Apeldoorn in de laatste week van de zomervakantie. Iedere dag is de voorstelling ‘Buurmans keukenparade’ in één van de parken van Apeldoorn te zien. De 40 minuten durende voorstelling is te zien om 13.00 en 15.00 uur en is vrij toegankelijk.

“De voorstelling is voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders. Het decor zijn de bomen in het park, de toneelvloer is van gras, de stroom wordt opgewekt door zonne-energie en de voorstelling wordt natuurlijk gespeeld door echte acteurs. Als publiek geniet je niet alleen van de voorstelling, je mag ook zelf lekker meedoen. Neem je picknickmand en kleedje mee, dan kunnen we na afloop met zijn allen – op 1,5 meter afstand – picknicken”, aldus Marij Wools, programmacoördinator Theater van de Stad & Educatie. “Met onze KinderKaravaan brengen wij theater naar alle Apeldoornse kinderen die in de laatste week van de schoolvakantie niet op vakantie zijn. Ik ben ontzettend trots dat we met financiële ondersteuning van de gemeente Apeldoorn deze leuke zomeractiviteit opnieuw kunnen organiseren.”

De voorstelling is maandag 24 augustus te zien in het Matenpark (bij de Ezels), dinsdag 25 augustus in het Zuiderpark (achter dok Zuid), woensdag 26 augustus in Berg en Bos (bij de Speelweide), donderdag 27 augustus in het Mheenpark (naast de grote speeltuin) en vrijdag 28 augustus in Park Zuidbroek (bij de voetbalcourt).

Buurmans keukenparade is een wervelende, spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken. In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaken vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: ‘de liefde gaat door de maag?’ Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken worden verhalen verteld over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Voor meer informatie: www.orpheus.nl/kinderkaravaan.