Entertainment

Wandelen in zelfgekozen Apeldoornse wijk

Vanaf woensdag 15 juli kan men weer meewandelen met een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC). Om de drukte in deze coronatijd te mijden, wordt alleen in de wijken gewandeld. “En we volgen niet meer de kalender, maar u mag zelf kiezen waar en wanneer”, vertelt Ben Verhoeven.

“Dit zijn de voorwaarden: u kiest zelf een wandeling en een tijdstip; per zes personen wordt één gids ingezet; u reserveert minimaal drie dagen van tevoren; de kosten (€30,- per gids) maakt u over aan het AGC; we houden ons aan de regels van het RIVM, met onder meer de 1,5 meter afstand.”

Op deze manier kunnen de wandelaars hun eigen stad beter leren kennen. Verhoeven: “Bezoek eens een wijk waar u anders nooit komt, of meer van wilt weten. Wat zou u zeggen van een wandeling door de Parkenbuurt, een beschermd stadgezicht, evenals de Metaalbuurt, tevens één van de best bewaarde tuindorpen van ons land. Of u kiest voor wellicht de bekendste laan van Nederland, de Loolaan. Een allee met allure. Ook de Indische Buurt is een wijk om te ontdekken, met bijzondere architectuur en zelfs grafheuvels. Kerschoten, gebouwd volgens een Scandinavisch model, is een mooi voorbeeld van een wederopbouwwijk. Het Zwitsalterrein met zijn bijzondere geschiedenis en zijn huidige gebruikers, heeft een eigen verhaal. Een wandeling langs de Grift en het Kanaal is een leerzame belevenis. Water in de stad is de titel van deze rondleiding. Of wilde u eigenlijk al eens Hoog Soeren, één van de 50 mooiste dorpen van Nederland, verkennen? Het kan allemaal, op uw eigen tijdstip en met uw eigen gids(en).”

Elke wandeling duurt anderhalf uur. Op de website www.apeldoornsgidsencollectief.nl vindt men meer informatie over deze wandelingen. Men kan nu al een wandeling aanvragen via telefoonnummer 06-39380517 of e-mail info@apeldoornsgidsencollectief.nl.”