Entertainment

Voor een prikkie naar theater

APELDOORN – Het Nationaal Theaterweekend vindt plaats in het laatste weekeinde van januari. Drie dagen, twee voorstellingen per dag voor jong en oud én… voor een prikkie! Orpheus zet de deuren deze dagen wagenwijd open, voor een speciale Theaterweekendprijs van €5,- of €10,-.

“Op vrijdag 27 januari trappen we af met muziek. Diederick Ensink (zie foto) maakt er een sport van om zoveel mogelijk instrumenten te bespelen. Hij vertelt zijn persoonlijke, muzikale verhaal aan de hand van muziek uit diverse muziekgenres. Van Shaffy tot Coldplay, van Beethoven tot Billy Joel. Diezelfde avond gaat een groep gerenommeerde muzikanten de decennialange muzikale vete beslechten: die tussen The Rolling Stones en The Beatles. Na de voorstellingen gaan we nog even door met livemuziek door coverband Stillus in ons RestaurantO55, Vier de Vrijdag! Hier is iedereen welkom, ook als je niet naar een van de voorstellingen gaat. Entree vanaf 21.00 uur.”

Godfather of street football in Orpheus

Cabaret

Zaterdag 28 januari draait om cabaret. Christian van Eijkelenburg gaat in de voorstelling Drift zijn menselijke driften te lijf. De hamvraag luidt: moet een mens altijd maar toegeven aan zijn driften? Drift is muzikaal cabaret met filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien. In de Rabobankzaal staat de Vlaamse Evi Hanssen. Zij is gestopt met drinken en deelt openhartig haar ervaringen, worstelingen, vooroordelen, demonen en de voor- en nadelen daarvan. Is ze nog gezellig zonder dat vertrouwde glaasje in de hand? Haar humoristische theatercollege is zéker geen pleidooi tegen de drank. Integendeel, je mag je alcoholische versnapering mee de zaal in nemen. Na de voorstellingen brengt de formatie High Five een mooie mix van jazz, blues en funk in Restaurant O55. Ook dan geldt dat dit optreden gratis te bezoeken is. Entree vanaf 21.00 uur.

Familiedag

Zondag is familiedag in Orpheus. In ‘Wacht ’s even’ vouwt de wereld zich uit als een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een voorstelling met wonderschone muziek voor de allerkleinsten vanaf 0,5 jaar tot 5 jaar. ISH Dance Collective brengt met FTBLL/Can you Kick it een ode aan voetbal, begeleid door vette hiphopbeats. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking, onder wie Los Barrenderos-ster Achie Tarhouchi, freestyler én wereldkampioene Kitti Szász en The Godfather of street football Edward van Gils (zie foto) knallen van het podium met ongekende baltrucs, voetenwerk en moves. Achteraf komen zij naar de foyer voor een meet & greet. Een voorstelling voor de hele familie.

Rondleiding

“En er is nog veel meer te doen op zondag. Meld je aan voor een rondleiding achter de schermen. Je komt op plekken waar normaal gesproken alleen de artiesten komen en ziet wat er zich achter de coulissen afspeelt. In de foyer maken we er een feestje van met glittertattoos en een grote kleurtafel. We krijgen bezoek van een bijzondere clown zoals je die nog niet eerder hebt gezien: Marc Heijnen Sopacuwa speelt de Repriseman. Herhaaldelijk is hij aanwezig.”

Voor meer informatie en tickets: www.orpheus.nl/theaterweekend