Entertainment

VIOS stopt organisatie Vaassense Zomerfeesten

VAASSEN – De afgelopen twee jaar organiseerde VIOS in de zomer met heel veel plezier de Vaassense Zomerfeesten. Daarvoor stond VIOS tientallen jaren aan de lat voor de organisatie van de Dorpsavonden. Echter heeft de voetbalvereniging moeten besluiten de stekker eruit te trekken. Meerdere redenen leidden tot dit besluit.

Organisatorische risico’s

De organisatie van evenementen als de Vaassense Zomerfeesten moet aan heel veel regels voldoen. Er worden veel eisen gesteld. De risico’s die dit evenement met zich meebrengen, zijn voor VIOS niet meer te dragen. Daarbij spelen vervelende voorvallen in het verleden ook een rol. VIOS kan en wil die verantwoordelijkheid niet meer op zich nemen.

Stijgende kosten

Café de Toren heeft de samenwerking met VIOS voor de organisatie van de avonden opgezegd. “Dit betekent dat VIOS ook alle financiële risico’s draagt. Daar komt bijvoorbeeld bij dat wegwerpbekers niet meer zijn toegestaan. Een eventuele oplossing hiervoor komt ook volledig voor rekening van VIOS. Nu alles steeds duurder wordt is dit voor de voetbalvereniging niet verantwoord”, aldus een woordvoerder.

Terugkijken met een goed gevoel

De Dorpsavonden en later de Vaassense Zomerfeesten zijn evenementen waar men bij VIOS met een gevoel van trots op terugkijkt. “Het was een traditie om elkaar op zomerse woensdagavonden in het centrum te ontmoeten. Samen genieten van leuke muziek en elkaars gezelschap onder het genot van een drankje. Voor VIOS stonden de avonden garant voor een mooie bijdrage aan de clubkas. De samenwerking met Café de Toren heeft VIOS als fijn ervaren. De club is hier dankboor voor! Het besluit om de Vaassende Zomerfeesten niet meer te organiseren is met pijn in het hart genomen.”