Entertainment

Vierde editie Generations

APELDOORN – Op zaterdag 17 september vindt alweer de vierde editie plaats van Apeldoorns eigen jazzfestival Generations. Op vijf podia in Orpheus geniet publiek van de beste live muziek, pure jazz, maar ook uitstapjes naar funk, soul en pop. Alle generaties zijn vertegenwoordigd, in zowel publiek als op de vijf podia. Van gevestigde jazzhelden tot aanstormend talent, nationaal én internationaal.

Programma tot middernacht
Coal Harbour presenteert hun nieuwe album FEEDFORWARD, onderdeel van Robert Koemans’ Nieuwe Makers-traject bij Jazz International Rotterdam: waarin jonge makers worden begeleid naar de volgende stap in hun carrière. Deze elfkoppige band belichaamt een rijkdom aan klankkleuren en muzikale texturen en neemt je mee op een muzikale reis naar het jaar 2100.

De vernieuwde formatie High Five feat. DC Ray brengt ons juist terug naar vervlogen tijden. Soulvolle en jazzy klanken van Art Blakey tot Ray Charles en van Al Jarreau tot Joe Cocker. De Grammy- en Latin Grammy Award genomineerde zangeres Maria Mendes (zie foto) brengt samen met het in de hele wereld vermaarde Metropole Orkest een programma waarin de Portugese fado en jazz samenkomen. Een uniek concert, dat op Generations niet mag ontbreken. De komende maanden maakt Orpheus de overige namen bekend die de vijf live podia tot middernacht vullen.

Early Bird Korting
Tickets voor Generations zijn nu te koop voor het Early Bird-tarief van 29,50 euro. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor het jazzfestival op 17 september? Kijk dan op www.orpheus.nl/generations. Vanaf 1 juni is de prijs voor een ticket 35 euro. (Foto: Nathalie Hennis)