Entertainment

Vier dagen carnaval

VAASSEN – Tijdens een goed bezocht Prinsenbal heeft carnavalsvereniging De Rossumdaerpers het programma voor het vierdaagse feest van dit jaar gepresenteerd. Van 18 tot en met 21 februari staan onder anderen Stef Ekkel, de Gebroeders Rossig, Vieze Jack, Sterre Koning, Xander de Buisonjé, Het Feestteam en De Alpenzusjes op de bühne van De Rossumburcht.

Het spektakel begint na de optocht op zaterdag 18 februari in het dan weer tot Rossumburcht omgebouwde dorpscentrum De Wieken met een gastoptreden van Quint. Hij staat later die avond bij het openingsbal ook in het partycafé. De grote bühne is dan voor de Gebroeders Rossig en Alex.

Rossumdaerpers begroet bekende feestartiesten

Op zondag volgt de Kindermiddag, met als grootste attractie Sterre Koning. Hoewel ze pas twintig jaar is, mag de zangeres zich zeker bij het jonge publiek een bekende Nederlandse noemen. Zij voegde zich op negenjarige leeftijd bij Kinderen voor Kinderen en haalde vervolgens in 2016 met de groep Kisses de achtste plaats op het Junior Eurovisiesongfestival op Malta. Die faam bouwde het talent uit als YouTuber, actrice en social influencer. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, haalde Sterre ook nog eens de halve finale van The Voice Kids en deed ze mee aan The Passion. Verder worden de kinderen vermaakt door de vrolijke avonturiers Tommie en Sofie.

Après-ski

Vervolgens is het zondagavond tijd voor een gezellig après-ski-feest in de eigen ski-hut van De Rossumdaerpers. Dan staat op de mainstage niemand minder dan Vieze Jack. Eén van de grootsten van het feestgenre van dit moment bestijgt dan al voor de vierde keer de bühne van De Rossumburcht. Ook de twee party-generals (zoals zij zichzelf noemen) van Feestnation gaan die avond de zaal spreekwoordelijk op de kop zetten. Dan staat DJ Jeroen Hamer met als gastartiest Danny Lit in het partycafé.

Hoogtepunt

Rosen Montag is een traditioneel hoogtepunt bij het Rossumdaerper carnaval, waarbij Het Feestteam garant staat voor een optreden dat de feestvierders volop in de benen krijgt. Daarna is het de beurt aan De Alpenzusjes. Zij hebben niet alleen al vele singles hoog in de hitparades gekregen, maar nu ook de nieuwste meezinger van Nederland uitgebracht: ‘Kus me, niemand kijkt’. Op deze middag mag ook Jeffrey Parmentier niet ontbreken.

Uit volle borst

Vervolgens staat tijdens de Hollandse Avond ook weer een van de groten van de Nederlandstalige muziek op de mainstage: Xander de Buisonjé. Hij belooft een spectaculair optreden, waarbij carnavalsvierders uit volle borst nummers gaan meezingen. Hieraan voorafgaand kan het publiek genieten van Raymon Hermans. Tegelijkertijd staat de avond in het partycafé onder leiding van DJ Roel Staarink, die niet alleen al jaren meeloopt, maar in 2022 zelfs nog een show op De Zwarte Cross had. De Achterhoeker krijgt daarbij steun van een generatiegenoot uit Apeldoorn, want de zanger van de avond is niemand minder dan Gerard Palts.

Pyjama en nachtpon

Het is na Rosen Montag nog niet voorbij, want op dinsdag 21 februari volgt de pyjamaparty annex nachtponnenfeest met Boer Bennie en Stef Ekkel. De laatstgenoemde sluit carnaval 2023 af. Hij is de man achter twee van de meest klassieke feesthits: ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’ en ‘De Woonboot’. Het schuitje blijft bij elk feest in de Amstel liggen. En dus waarschijnlijk ook op de slotavond van carnaval 2023, dat om 24.00 uur wordt afgesloten door de man die het ook opent: voorzitter Jan Hagen. (Foto: Jan Hagen)