Entertainment

Veel sport en mooie muziek

APELDOORN – Het blokkenschema van het BLUE Village tijdens het Blue Light United Event is gereed. Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 mei biedt het BLUE Village een gevarieerd en boeiend programma voor jong en oud. Zowel het BLUE Village als de sportlocaties zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

De line-up belooft drie dagen vol onvergetelijke optredens, met op donderdag niemand minder dan Douwe Bob, gevolgd door The Partysquad op vrijdag en Niels Geusebroek op zaterdag. Naast deze headliners staan ook diverse tribute bands zoals ABBA Gold Europe, Legacy en de Dutch Eagles in het BLUE Village. Het evenement wordt zaterdagavond afgesloten door stand-up popband de Coronas. Naast de optredens is in het BLUE Village een infomarkt, Fun Zone, de medailleceremonies en zijn er diverse foodtrucks. Bekijk het blokkenschema op de website www.bluelightunitedevent.nl.

Ontmoetingen en verbindingen tot stand brengen

Buiten de culturele festiviteiten biedt Blue Light United Event ook openbare sporten voor iedereen die wil deelnemen. Het doel van het evenement is niet alleen om verbinding te creëren tussen medewerkers van de diensten, maar ook om ontmoetingen en verbindingen tussen hulpverleners en de gemeenschap tot stand te brengen. Daarom kunnen op 25 mei sportliefhebbers deelnemen aan het hardloopevenement. Zij kunnen meedoen aan drie verschillende afstanden: 10 kilometer, een halve marathon en een estafettemarathon.

Bezoekers die zichzelf willen meten met hulpverleners, kunnen meedoen aan de Ultimate BLUE Test. Dit uitdagende sportevenement bestaat uit vier onderdelen: uithoudingsvermogen, kracht, behendigheid en ‘de Ultimate’. De onderdelen bevatten verschillende tests, die overeenkomen met het dagelijkse werk van de hulpverleners die meedoen aan Blue Light United Event. Inschrijven voor de Ultimate BLUE Test is niet nodig, meedoen kan in het BLUE Village.

Officiële opening

Het officiële openingsmoment, met onder anderen burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts en gepresenteerd door Ewout Genemans, vindt plaats op donderdag 23 mei om 18.30 uur in het BLUE Village. Ook dit is gratis toegankelijk voor alle bezoekers en als de tent vol is, is er een live verbinding naar de bar waardoor de opening ook daar te volgen is. Na de opening maken optredens van de Politie Steelband, ABBA Gold Europe en Douwe Bob het feest compleet.

Kader

Tijdens Blue Light United Event worden meer dan tien sporten georganiseerd in en rondom het Orderbos in Apeldoorn. Medewerkers van politie, brandweer, ambulance, Koninklijke Marechaussee, douane en handhaving doen hieraan mee. Toegang tot het BLUE Village is gratis voor iedereen, met als doel het bevorderen van de verbinding tussen hulpverleners en de samenleving en hulpverleners onderling.