Entertainment

Vanaf je luie stoel live in de studio

– Advertorial –

Normaliter kijken we gewoon televisie op een scherm of beamer of wat dan ook. Je ziet alleen ‘platte’ televisie vanuit je luie stoel en wordt niet aangespoord om actie te ondernemen. En dat hoeft ook niet. Tenzij je in de studio zou willen zitten van een door jou gekozen tv-format of -programma. “Dit kunnen we doen door met je VR (Virtual Reality) of Mixed Reality/AR (Augmented Reality) bril een kijkje in de tv-studio of bij een event te nemen”, aldus Chiel van Tongeren van het Apeldoornse platform Holoheroes.com.

“Zou je eens op de set willen kijken van Goede Tijden Slechte Tijden of in de jurystoel zitten bij The Voice? Of in het publiek bij The Masked Singer? Geen probleem! We plaatsen een aantal 180/360-gradencamera’s op diverse punten in de studio van jouw favoriete programma, event of concert. Je logt in via een platform dat dit allemaal ondersteunt en je kunt je eigen plaats (camerapunt) kiezen, maar dan op je eigen bank. Alles om jou het gevoel te geven dat je daadwerkelijk aanwezig bent in je gekozen programma. Met evenementen, zoals De Vrienden van Amstel Live, kun je live meekijken met de concertreeks en kun je bijvoorbeeld backstage of naast de drummer van je favoriete band op het podium staan.”

Commercieel

Van Tongeren vervolgt: “Commercieel zou je iets gratis kunnen aanbieden: bijvoorbeeld de eerste 30 minuten. Daarna word je automatisch gevraagd te betalen (pay per view) om verder te kijken of ergens op een gratis plekje geplaatst, helemaal bovenaan de tribune. Je zou ook samen met de zender of het productiehuis een verdeling van de opbrengsten kunnen afspreken. En eventueel adverteerders die je tijdens reclameblokken kunt tonen.”

De markt is enorm en kan wereldwijd uitgerold worden, zegt Van Tongeren. “Televisieprogramma’s kunnen zich via ons platform aanmelden en wij helpen dan deze partijen om samen hier een beleving van te maken. Heb je nog geen VR- of AR-bril? Je kunt ‘m aanschaffen in onze shop en hij wordt bij je thuisbezorgd! Wil je events, series of tv-formats terugkijken? Ook dat kan. Bekijk de programma’s vanuit ons platform.”

Holo Heroes is gevestigd aan Vlijtseweg 114 in Apeldoorn, telefoon 06-50994426, e-mail info@holoheroes.com en website holoheroes.com