Entertainment

Unieke en exclusieve acts bij Wintercircus Apeldoorn

APELDOORN – Van dinsdag 24 tot en met maandag 30 december vindt het Wintercircus Apeldoorn wederom plaats aan De Voorwaarts. Met een show waar niet aan te tornen valt, brengt het circus weer acts van wereldklasse met zich mee. Annemarie Ruis: “Het Wintercircus Apeldoorn is vaak een springplank voor de artiesten. Wij zijn altijd op zoek naar unieke artiesten. Een aantal breken na het circus internationaal door.”

Bij een circus hoort natuurlijk een krachtige acrobatenact. Dit jaar staat Duo Vitalys, afkomstig uit Peru, letterlijk voor u op de kop. Het duo staat met een indrukwekkende hoofd-op-hoofdact in het Guinness Book of World Records. Zij brak het record door het beklimmen van de meest opeenvolgende traptreden (negentig!), terwijl de een de ander op het hoofd in evenwicht hield. “Duo Vitalys doet alsof het een doodgewone zaak is. Een prestatie van kunde, kracht en lef waar je zelf ondersteboven van raakt.”

Jules Verne-sfeer
De Italiaan Jimmy Saylon neemt je mee naar zijn wondere wereld vol grote, indrukwekkende en verbazende illusies, volledig ondergedompeld in de sfeer van Jules Verne. “Het is romantisch en nostalgisch. Het is een goochelact, die uniek in de wereld is. Zijn charmante assistentes verdwijnen waar je bij zit. Maar geen zorgen: ze komen ook weer terug.”

Kleur en charme
Dieren horen in het circus, net als de geur van popcorn en de klamme handen tijdens de show. “Wij proberen ieder jaar weer bijzondere dierenacts toe te voegen aan het programma. Met dit jaar: Alessio en zijn papegaaien. Met zijn oogstrelende papegaaien – de pratende en zingende Tortuga in het bijzonder – brengt gerenommeerd artiest Alessio kleur en charme naar de piste en daarbuiten. Want ja, dit gevederde gezelschap gaat in vrije vlucht boven de hoofden van het publiek.” Annemarie gaat verder: “Nergens worden de dieren beter verzorgd dan in het circus. De papegaaien hebben genoeg tijd om dier te zijn en te paren. Zo zijn er net drie kleine papegaaien geboren.” En niet alleen reizen er jonge papegaaien mee. Ook de ezels hebben gezinsuitbreiding gehad tijdens de tour. Beide jonge ezels zijn te bezichtigen – bij goed weer – in het buitenverblijf.

Bel voor meer informatie of om kaarten te bestellen naar 085-2030098 of kijk op www.wintercircusapeldoorn.com.