Entertainment

Uittips: Nacht van Apeldoorn, een weekend vol feest

Vrijdag 22 tot en met zondag 24 september

Nacht van Apeldoorn – Weekender

Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september staat de binnenstad van Apeldoorn in het teken van de Nacht van Apeldoorn. Op vrijdag en zaterdag bruist het in de avonden, op koopzondag kun je in de stad meerdere straattheateracts verwachten. Gedurende drie dagen bruist het stadscentrum. De Nacht van Apeldoorn is al sinds jaar en dag een begrip, en het evenement wordt elk jaar groter. Daarom de toevoeging ‘Weekender’. Gratis toegang.

uitinapeldoorn.nl/nacht-van-apeldoorn

Donderdag 21 september

Fietstocht met gids

Ontdek Apeldoorn en omgeving op de fiets. Deze donderdag met een dagtocht naar de IJssel van 10.00 tot 17.00 uur. Er is een stop voor lunch. Betaalde deelname. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

uitinapeldoorn.nl/fietsgilde

Zondag 24 september

Ontbijt & film

Deze zondag hoef je niet op tijd je bed uit om een ontbijtje te maken! Je schuift gewoon bij Guusje eten & drinken aan voor een heerlijk ontbijtje met broodjes, een croissant, jam, kaas, gekookt ei, yoghurt, granola, vers fruit, koffie & thee. Vervolgens loop je naar GIGANT en geniet je van één van de mooie films. Natuurlijk kun je ook naar de films komen zonder bij Guusje te ontbijten. Je betaalt dan alleen je filmkaartje.

uitinapeldoorn.nl/ontbijt-film

Zondag 24 september

Hondenzwemmen in Boschbad

Traditiegetrouw sluit het Boschbad elke laatste zondag van september het zwemseizoen af met het jaarlijkse evenement Hondenzwemmen. Zowel baasjes als honden kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur een duik nemen in het recreatiebad.

uitinapeldoorn.nl/hondenzwemmen

Iedere dinsdag tot en met zaterdag

De Middelste Molen in Loenen

In papierfabriek De Middelste Molen in Loenen maak je een reis terug in de tijd. Het is de enige werkende papierfabriek in Nederland die nog gebruik maakt van waterkracht. Met eigen ogen kun je zien hoe in de negentiende eeuw op ambachtelijke wijze papier werd geproduceerd. Je waant je even terug in de 19e eeuw, wanneer je bij de ratelende en bonkende machines staat.

Meer uittips: uitinapeldoorn.nl