Entertainment

Uit in eigen stad

Op woensdag 13 maart gaat de tweede editie van het Royal Light Festival van start. Daar verheug ik me erg op. Vorig jaar was dit gratis toegankelijke lichtfestival een overweldigend groot succes. Rond de 35.000 mensen bezochten het festival en liepen langs de prachtige lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars.

Extra trots ben ik natuurlijk op de kunstenaars uit Apeldoorn. Bas Fontein maakt speciaal voor het Royal Light Festival een kunstwerk, dat te zien is bij CODA. Op het Stationsplein presenteren drie lokale jonge talenten zich aan het publiek. Ik ben erg benieuwd naar de creaties van Camiel Mudde, Suzanne van der Veen en Steffi Reimers. Eén van deze drie mag volgend jaar een groot kunstwerk ontwerpen.

Onze royale en groene stad komt de komende dagen op zijn allermooist tot zijn recht. En dat is nog maar het begin van de lange lijst van evenementen die er dit jaar in Apeldoorn plaats gaan vinden. Op de jaarkalender staan er nu al ruim 200. Grote en kleine evenementen, in de stad, aan de rand van de stad en in de dorpen, voor volwassenen en kinderen, in de open lucht, in de stad en in het groen. Om van een breed en divers aanbod aan culturele, sportieve en andere evenementen te kunnen genieten, hoef je stad eigenlijk helemaal niet uit.

Volgende week start de landelijke promotiecampagne ‘Apeldoorn, royale en groene hoofdstad van de Veluwe’. De commercials zijn op de landelijke radio te horen en in andere steden kun je reclameborden tegenkomen. Ook staan er advertenties in landelijke bladen zoals de Volkskrant en Flair. We willen echt iedereen laten weten hoe gaaf de stad is. Apeldoorn heeft genoeg om te ontdekken en trots op te zijn.

Claudi Groot Koerkamp

Directeur-bestuurder

Apeldoorn Partners