Entertainment

‘Uit alle hoeken van de wereld naar het circus’

APELDOORN – Van dinsdag 24 tot en met maandag 30 december vindt de 26e editie van het Wintercircus Apeldoorn plaats aan De Voorwaarts. Met een show waar niet aan te tornen valt, brengt het circus acts van wereldklasse met zich mee. Annemarie Ruis: “Vanuit alle hoeken van de wereld komen de artiesten naar het Wintercircus en vanuit alle hoeken in Nederland komt men naar Apeldoorn.”

Een van de acts die op het programma staat is Diabolo Walker. Deze groep bestaat uit vier jongemannen uit Taiwan. Een paar draden en stokken zijn het enige materiaal om hun grootse kunsten te tonen: diabolo’s in razendsnelle vaart. “Wat ze doen is ongelofelijk. Het resultaat van extreme concentratie, grote behendigheid en een perfecte timing.” Diabolo Walker deed vorig jaar mee aan America’s Got Talent. Deze ware publieksfavoriet eindigde op de tweede plaats. “Ze maken tijdens het Wintercircus hun primeur in Europa. Hierbij zullen de diabolo’s door de hele tent vliegen.”

Een andere speciale gast in het circus is dit jaar de Duitser Kevin Probst. Met zijn acht intelligente ezels zet hij een hartveroverende act neer. “In een circus horen dieren. Nergens worden ze beter verzorgd dan hier. Ze krijgen vrijheid, aandacht en hebben de tijd om te paren. Zo zijn er net twee ezeltjes geboren, waarvan eentje de toepasselijke pietennaam Diego heeft gekregen.” Uiteraard zijn zij te bewonderen in de dierenverblijven. Bij goed weer lopen zij buiten.

Strapaten in vrije val
Strapaten zijn een vertrouwd beeld in de circuspiste. Maar wat Sergey Novikov er met al zijn creativiteit van maakt, is uniek in de wereld. “Zijn actie lijkt eenvoudig, maar is het resultaat van veel kracht, kunde en oefening. Met als absolute hoogtepunt: zijn vrije val vanuit de hoge koepel van de tent. Deze jonge, talentvolle artiest weet spanning op te bouwen. En dat zal het publiek voelen.”

Bel voor meer informatie of om kaarten te bestellen naar 085-2030098 of kijk op www.wintercircusapeldoorn.com.