Entertainment

Tweede editie vijfdaags Royal Light Festival

APELDOORN – Na het grote succes van afgelopen jaar krijgt het Royal Light Festival een vervolg. Van woensdag 13 tot en met 17 maart 2024 vindt het festival plaats in Apeldoorn.

“De eerste editie afgelopen maart was een overweldigend succes. We kregen enorm veel positieve reacties van bezoekers en partners. Dat gevoel willen we vasthouden en overtreffen, door volgend jaar nog meer mensen te betoveren met de lichtkunst van internationale lichtkunstenaars, het liefst gecombineerd met regionale talenten”, aldus de organisatie van het festival.

Grote ambitie voor komende editie

De eerste editie trok meer dan 35.000 bezoekers, komend jaar hoopt de organisatie dat aantal ruimschoots te overtreffen. Het festival blijft gratis voor bezoekers, zodat iedereen de lichtkunst kan komen ervaren. “Onze ambitie met het Royal Light Festival is om er een internationaal aantrekkelijk evenement van te maken. Niet omdat het per se gaat om meer bezoekers – hoewel dat voor de stad natuurlijk een grote economische spin-off kan opleveren – maar juist omdat het ook gaat om kwaliteit. Dat zie je terug in de keuze voor de kunstenaars en kunstwerken van dit jaar. Binnenkort zullen we de eerste namen delen, maar ik kan nu al zeggen: ze zijn echt indrukwekkend”, aldus Rogier van der Heide, curator van het Royal Light Festival.

Festival van de stad

Het Royal Light Festival werkt met verschillende partners samen, zoals Gemeente Apeldoorn, Apeldoorn Partners, CODA, Paleis Het Loo, ACEC, bedrijfsleven en horeca, om de tweede editie tot een nog groter succes te maken. “We zagen vorig jaar dat het Royal Light Festival mensen uit heel Apeldoorn en daarbuiten naar de stad trok. Jong en oud, iedereen genoot van de prachtige kunstwerken, en al die mensen en kunst samen brachten de stad tot leven. Dat is kansrijk voor ondernemers uit de stad die willen aansluiten: denk aan horeca, maar ook aan grotere partners en sponsors”, aldus wethouder Anja Prins.

Het Royal Light Festival is een vijfdaags lichtfestival in Apeldoorn, dat lichtkunstwerken van lokale en internationale lichtkunstenaars toont op zo veel mogelijk koninklijke locaties. Het festival is gratis toegankelijk.