Entertainment

Tweede editie Filmfestival jonge Apeldoornse filmmakers

APELDOORN – GIGANT organiseert op 8 juni de tweede editie van het Filmfestival voor jonge Apeldoornse filmmakers. Een filmfestival voor aanstormend filmtalent tussen de 12 en 20 jaar uit Apeldoorn.

Filmmakers kunnen tot 24 april films insturen in vijf categorieën: animatie, live action fictie, live action non-fictie, 1-minute movie en muziekclip. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury. Die winnaars gaan naar huis met een geldprijs van € 250,-.  Alle informatie over het filmfestival en aanmelden staat op www.gigant.nl/filmfestival.

Iedereen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar kan deelnemen aan het filmfestival. De ingestuurde films mogen maximaal 10 minuten duren en moeten passen binnen één van de vijf categorieën (animatie, live action fictie, live action non-fictie, 1-minute movie en videoclip). Aanmelden voor deelname en insturen van de films kan tot en met 24 april. Tijdens de festivaldag op 8 juni kunnen de deelnemers een masterclass filmmaken volgen en maakt de vakjury de winnaars bekend.