Entertainment

‘Twee middagen lang mooie muziek’

Gastechtpaar verwelkomt tijdens Cultuur bij je buur vier bands

APELDOORN – In het weekeinde van 20 en 21 april heeft Apeldoorn er ruim honderd podia bij, want het is dan weer tijd voor Cultuur bij je buur. Bijna honderd artiesten, waaronder zangers, toneelspelers, vertellers en dichters, hebben een podium gekregen van gastvrije inwoners die hun deuren opengooien voor het publiek dat overal gratis naar binnen kan.

De optredens vinden plaats in woonkamers, tuinen, garages, onder overkappingen, in galeries, in verzorgingshuizen en wijkcentra. De artiesten treden op één dag drie keer een half uur op, terwijl het publiek wisselt van locatie naar locatie.

Twee van die gastvrije inwoners die zaterdag en zondag diverse muzikale acts herbergen, zijn Ton en Cobi van Laarhoven. Zij verwelkomen liefst vier bands op het adres Lage Brink 92, op bedrijventerrein Stadhoudersmolen. “Wij hosten twee middagen lang mooie muziek. De toegang is vrij, u krijgt gratis koffie en er een koekje bij. Wij hebben ook voldoende zitplaatsen, veel parkeerruimte voor auto en fiets, we zijn rolstoeltoegankelijk en er is een toilet aanwezig.”

The Robins en Blue Delta

Zaterdag 20 april, van 13.00 tot 17.00 uur, ontvangen Ton en Cobi The Robins en Blue Delta. “The Robins zijn twee roodharige dames met moderne popballads. Ze brengen tweestemmig bekende songs van onder meer Coldplay, Amy Macdonald en U2 met een eigenzinnige folk-twist. Blue Delta, op hun beurt, speelt in een kleine setting de blues. Met slide-gitaren en doorleefde zang wordt u teruggebracht naar de oorsprong van de hedendaagse muziek door Raymond Oostenrijk (basgitaar), Alan Devlin (gitaar) en Leon van der Weiden (zang en percussie).”

Social Depths en Hofnar Blues

Zondag 21 april, eveneens van 13.00 tot 17.00 uur, komen Social Depths en Hofnar Blues op visite. “Social Depths is een jonge band met een verfrissende kijk op hedendaagse muziek. Zij spelen muziek uit de Top 2000 van Metallica, Muse en Nothing but Thieves, maar ook eigen werk: van softrock tot heavy metal. Hofnar Blues brengt akoestische blues. Zij traden afgelopen jaar op in het restaurant van Het Vierhuis en waren een groot succes. De drie Apeldoornse mannen bespelen vol overgave hun akoestische en elektrische (bas)gitaren, footstompbox, cigarbox, stembanden en slide-instrumenten. Henk speelt de bas, Henri resonator-gitaar en Alan speelt de Hofnar-sigaarkist-gitaar.”

Tuin of pakhuis

Ton en Cobi hopen veel gasten te mogen verwelkomen. “Bij goed weer vinden de optredens in de tuin plaats en bij slecht weer in een aangekleed pakhuis. Wees welkom bij ons aan Lage Brink 92, we gaan er een muzikaal feestje van maken!”

Op de website www.cultuurbijjebuur.nl is het hele festivalprogramma te zien en is het mogelijk een eigen programma samen te stellen. Een print van het volledige programma is af te halen aan de balie van GIGANT, Nieuwstraat 377.

Foto’s:

The Robins.

Hofnar Blues.