Entertainment

Totale culturele buitenbeleving bij paleis

Van Koninklijke PK’s tot Movie nights at the museum, van muziek in de paleistuin tot creatieve workshops. Nazomeren op Paleis Het Loo is deze septembermaand een totale culturele buitenbeleving. En dit jaar, na het BuitenGewoon Open-seizoen, is Paleis Het Loo de locatie voor Spirit of Winter – voor één keer in een nazomers jasje – van 29 september tot en met 3 oktober.

Movie nights at the museum
Van 22 tot en met 25 september toont Paleis Het Loo in samenwerking met filmtheater Gigant elke avond een film op de Aanspanplaats. Onder het genot van popcorn en een drankje én met een inleiding van de conservatoren. Diverse genres, van zwarte komedie tot films gebaseerd op waargebeurde verhalen, komen aan bod. Vanwege de primeur hebben alle films een koninklijk tintje. Vanaf 19.00 uur worden de bezoekers verwelkomd met live muziek en zodra het donker is, start de film.

Koninklijk PK’s
Op zondag 26 september vindt het evenement Koninklijke PK’s plaats op het Stallenplein. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de mogelijkheid om de koninklijke paarden en bijzondere rijtuigen van dichtbij te bekijken. Diverse rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein.

Garden of Earthly Worries
In september voor het laatst te zien: ‘The Garden of Earthly Worries’. De 17de-eeuwse paleistuin verbeeldt het paradijs, als een menselijke weerspiegeling van de perfecte natuur. De aarde verandert echter zienderogen onder invloed van het menselijk handelen. Met de vier beelden plaatst architect Daniel Libeskind een groot contrast in de barokke paleistuin.

Creatieve workshops
Ook verzorgt Paleis Het Loo deze Nazomermaand samen met Royal Talens creatieve workshops. Er zijn drie thema’s: Urban Sketching, Delfts Aardewerk en Botanisch tekenen. Ontdek en ontwikkel onder leiding van vakdocenten verschillende vaardigheden op deze unieke locatie. Deelname is inclusief workshop, materialen, museumentree en twee consumpties. De workshops zijn van 13.45 tot 16.45 uur, het museum is open vanaf 10.00 uur.

Muziek in de paleistuin
Elke zondag in september speelt een muziekensemble licht-klassieke muziek bij de Colonnades achterin de tuinen. De concerten zijn om 12.00 én 14.00 uur en duren ongeveer één uur.

Spirit of Winter
Een huis- en tuinassortiment aan sfeermakers en culinaire smaakmakers; lunch in een pop-up restaurant, bezoek de Koffiebar en neem een kijkje in de Hofkeuken waar live cooking-sessies worden gegeven. Dit jaar is Spirit of Winter van woensdag 29 september tot en met 3 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar via paleishetloo.nl.