Entertainment

Talenten stralen op theaterpodium

Ook dit jaar verzorgt Theater Orpheus SHOW Apeldoorn en biedt daarmee een podium aan Apeldoornse podium-amateurs. Op woensdag 26 oktober bezorgen dertien talenten de bezoekers tijdens een avondvullende muzikale voorstelling een ware belevenis.

“Tijdens de audities in juni werden we weer aangenaam verrast door het enorm diverse talent dat het podium pakte. Jong en oud, van zang tot circusact, Apeldoorners weten hun weg naar SHOW Apeldoorn inmiddels te vinden”, vertelt Marij Wools. Als Programmacoördinator Theater van de Stad is ze trots op wat het theater al met SHOW heeft bereikt: “Deelnemers krijgen echt de kans zichzelf te ontwikkelen en het zal niet de eerste keer zijn dat we een deelnemer uit SHOW op een later moment terugzien in andere projecten van Orpheus.”

Onlangs was de coachingsdag, waarbij alle talenten gekoppeld werden aan een professional uit het veld. Deelnemer en verteller Melissa heeft het als een waardevolle dag ervaren: “Uit mijn comfortzone om in mijn nieuwe rol te kunnen stappen!” Onder leiding van regisseur Kim de Fuijk en muzikale leiding van Dookje Engelhard wordt gewerkt aan de voorstelling ‘De witte juffer van Hoog Soeren’. In de voorstelling nemen twee vertellers het publiek met veel humor en liefde mee in dit oude Apeldoornse verhaal. Het verhaal speelt zich af bij de Jufferboom in Hoog Soeren waar het spookt, want daar… huist de witte juffer van Hoog Soeren. Het is een muzikale theatervoorstelling waarin alle talenten hun rol pakken en shinen op het Rabobanktoneel.

Tickets voor de voorstelling op 26 oktober kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar via www.orpheus.nl/show