Entertainment

Speciaal concert voor Alpe d’Huzes

Iedereen heeft er direct of indirect wel mee te maken: kanker. De Apeldoornse Yolanda Zandkuyl heeft een eenmalig klassiek concert georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Het concert vindt plaats op 7 mei a.s. in De Grote Kerk.

Een klassiek concert

Tijdens dit concert worden diverse aria’s ten gehore gebracht van componisten als Händel, Bach en Monteverdi. Uitgevoerd door de sopraan Tamara Ester en tenor Roy Mononoetoe. Het ensemble Cappella Fontana zingt diverse werken van onder andere Brahms en van de Apeldoornse componist Van Wolferen. Pianist en organist Michiel Hinnen zorgt voor de begeleiding en de muzikale omlijsting. Ook zal hij enkele solostukken op vleugel en het oude Bätz Witte-orgel voordragen.
De totale opbrengst van dit concert komt ten goede van de Alpe d’Huzes.

Nieuwe onderzoeksmethode

Na een rondleiding op meerdere resurgeafdelingen en het luisteren naar de voordrachten van oncoloog Prof.Dr. Burgering, UMC Utrecht, besefte Yolanda Zandkuyl dat er veel meer geld nodig is voor onderzoek. Het verhaal van Prof.Dr. Burgering over zijn nieuwe onderzoeksmethode, waarbij gekeken wordt naar individuele kankercellen, en de rondleidingen hebben een onuitwisbare indruk op haar achtergelaten. En het van dichtbij zien wat kanker met iemand doet, wat voor een impact het heeft op levens, hebben ervoor gezorgd dat zij zich met veel passie en energie inzet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoeken naar kanker.

Alpe d’Huzes

Dat doet Yolanda Zandkuyl niet alleen door het organiseren van dit unieke concert. Maar ook door op 6 juni deel te nemen aan de Alpe d’Huzes. Een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dit doet Yolanda Zandkuyl voor haar zus, een vriendin en voor iedereen die te maken heeft met kanker.

U kunt Yolanda steunen: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/yolandazandkuyl/alpe-dhuzes

Tickets voor het Klassieke concert

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via Primera Ugchelen, Primera Ordenplein, Primera Mercatorplein. Of te bestellen via e-mail: concert.alpedhuzes@gmail.com

Datum concert: 7 mei 2024

Tijd: inloop vanaf 19:15 uur
Start concert: 20:00 uur
Locatie: Grote Kerk Apeldoorn, Loolaan 16, 7315 AB Apeldoorn
Prijs: € 26,00 per stuk