Entertainment

Snelkookpan voor filmmakers

Samen films maken zoals in Hollywood: het is een droom van veel filmmakers. Een maand lang maken Stichting Open Filmteam en Ready, Set, Film! dit in Apeldoorn mogelijk. In de filmmaker snelkookpan komen deelnemers vanuit heel Nederland samen om aan korte films te werken.

Na aanmelding via https://openfilmteam.nl/filmmaker-snelkookpan/ krijgen ze toegang tot alles wat ze nodig hebben, zoals een studioruimte en professionele apparatuur. Het doel? Oefenen met de vele specialisaties die bij filmmaken komen kijken én samen werken aan een mooie film.

Een film per week

Er zijn in totaal vier filmdagen waarvoor deelnemers zich aan kunnen melden. Elke week staat een ander verhaal (dat door deelnemers geschreven wordt) centraal. Deelnemers verfilmen elk filmscript in gespecialiseerde rollen: Als cinematograaf, geluidsman of film editor. De sessies vinden plaats in de ‘Ready to go’ Foto en Film Studio, gelegen aan Molenstraat-Centrum 1 in Apeldoorn, een locatie die niet alleen centraal gelegen is maar ook volledig uitgerust is met alle benodigde professionele apparatuur.

De eerste film, De Reflectie van Waarheid, is inmiddels verfilmd en gaat over een beroemde acteur die een groot fan ontmoet en daarmee in gesprek raakt over schoonheid, authenticiteit, en de prijs van roem. De film wordt gevolgd door ‘Shoot me’ op zondag 7 april: een comedy over een fotografe, die ontdekt dat haar fotocamera iedereen die voor de lens stapt verandert in een topmodel. De verhalen voor de sessies op zondag 14 april en zaterdag 20 april worden met deelnemers geschreven en later bekendgemaakt.

Deelname en registratie

Deelname aan de filmmaker snelkookpan is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is in het filmproces. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende link: https://openfilmteam.nl/filmmaker-snelkookpan/.