Entertainment

Samen naar het theater is leuker dan alleen

APELDOORN – Bij de lancering van het nieuwe initiatief Theatermaatje kreeg Orpheus veel aanmeldingen binnen en op 8 juni werden de eerste Theatermaatjes gekoppeld. Bij de start van het nieuwe theaterseizoen komt er een vervolg. Op 16 september gaat Orpheus mensen die graag naar het theater willen, maar niet weten met wie, koppelen aan andere mensen met dezelfde interesses. 

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus, zegt: “Veel mensen willen graag naar het theater of naar een concert, maar niet alleen. Je wilt je ervaring delen, samen voorpret hebben en misschien vooraf een hapje eten. Theatermaatje staat open voor iedereen die graag naar het theater wil, maar niet weet met wie. Het kan zijn dat jij graag naar toneel gaat, maar je partner of vriend(in) alleen naar cabaret wil. Dan zoek je een Theatermaatje om naar toneel te gaan. Of je woont alleen, maar wilt graag naar het theater, samen met iemand. Het maakt eigenlijk niet uit om welke reden je een Theatermaatje zoekt. Theatermaatje worden kost niks, je hoeft je alleen maar aan te melden, aan te geven waar je interesses liggen en op 16 september te komen.”

Barendregt vervolgt: “We laten mensen met dezelfde interesses onder het genot van een kopje koffie met elkaar kennismaken. En dan bepalen de mensen zelf met wie ze samen naar het theater gaan. Vorige keer ontstonden ook groepjes van drie en vier personen, die met elkaar verschillende voorstellingen uitkozen.” Op 16 september vallen de nieuwe Theatermaatjes met hun neus in de boter. Die avond kunnen zij, na de kennismaking, samen genieten van een divers palet aan livemuziek op drie podia in Orpheus. Deze acts zijn onderdeel van het gratis toegankelijke Popronde Apeldoorn.

Op www.orpheus.nl/theatermaatje is alle informatie over Theatermaatje te vinden. Aanmelden kan tot zondag 11 september. De ontvangst is vanaf 19.00 uur.