Entertainment

Roots in the Woods: Programma verrassend en vernieuwend

Foto: Adriaan Holsappel

Foto: Caroline van der Waal

Wie op een veilige manier toch een bijzonder herfstfestival wil meemaken, kan op zaterdag 26 en zondag 27 september terecht op Paleis Het Loo. Stichting Roots in the Woods en Paleis Het Loo slaan de handen ineen en werken samen aan een mooi festivalprogramma in een prachtig, koninklijk Veluwedecor.

Op zaterdag en zondag is er overdag een programma voor jong en oud. De liefhebbers van lekker eten, omringd door verrassende festival-elementen, kunnen op de zaterdagavond terecht tijdens het Roots in the Woods Streekdiner. Vanzelfsprekend vindt alles plaats volgens de dan geldende COVID-19 maatregelen. Genieten op royale afstand dus. Wel heeft het festival deels een andere opzet heeft dan wat bezoekers gewend zijn. Zo is dit jaar bewust een splitsing gemaakt in het weekend-dagprogramma voor gezinnen en een volwassenenprogramma op de zaterdagavond.

Het dagprogramma begint al om 10.00 uur als de poorten van Paleis Het Loo open gaan. Word rustig wakker in de paleistuin met wobbelyoga of soundhealing en ontmoet er de markies van Hier tot Gunther. Ga op zoek door de Tuinen met de BuitenBingo en luister naar de tuinverhalen. De vuurtjes branden voor het bakken van broodjes en popcorn en op het Stallenplein kan er naar hartenlust worden geklommen en geklauterd over het parcours van boomstammen en touwen. Laat je meeslepen met het verhaal van De Verloren Boom en ga naar het Orpheus theater op het Stallenplein voor de 4+ voorstelling De Vriendelijke Draak van theatermaker Mark Haayema. Op zondag speelt het Nederlands Jeugd Orkest zijn repertoire bij de Colonnades – heerlijk genieten op royale afstand! Dagkaarten koop je via paleishetloo.nl/ticketshop.

Het volwassenenprogramma wordt dit jaar compleet anders dan gebruikelijk. Anders, en daarmee ook verrassend en vernieuwend. Verwacht een mix van heerlijk eten, afgewisseld met optredens op de podia die tussen het zittende publiek staan. Laat je verwennen door de chef-kok van Paleis Het Loo die de lekkerste gerechten uit de streek voor je maakt, geserveerd aan je tafel. Verrassen doen de theatrale optredens en bekende Roots-muziek. Zo maakt het festival het beste van de situatie en vooral een avond om niet snel meer te vergeten. De laatste kaarten voor dit diner koop je via ticketkantoor.nl/shop/streekdiner of via de website van Roots in the Woods.

Tijdens het festival staat de komst van de herfst op de Veluwe centraal. Dat zie je ook terug in de lekkerste hapjes en drankjes. Je proeft de lekkerste streekbieren en andere speciaalbieren op het terras van de Roots-bar of geniet van een bijzondere kop espresso uit een stoom-aangedreven koffiemachine.