Entertainment

Roots in the Woods 2020: Gevarieerd programma en volledig coronaproof

Op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt de elfde editie plaats van het Roots in the Woods herfstfestival, dit jaar op Paleis Het Loo. Een editie die in veel opzichten bijzonder is. Want terwijl de festivalorganisatie en Paleis Het Loo de plannen aan het smeden waren voor een vernieuwde en verrassende uitvoering van het festival op de nieuwe gedroomde locatie, gooide corona roet in het eten.

Toch viert Roots in the Woods ook dit jaar de komst van de prachtige herfst op de Veluwe. Met een aangepast programma, waarbij veiligheid voor bezoekers en medewerkers voorop staat. Overdag is er beide dagen een Roots in the Woods-programma in combinatie met de Paleis Het Loo-programmering voor het hele gezin. Op de zaterdagavond vindt voor het volwassen festivalpubliek een bijzonder streekdiner plaats met de lekkerste gerechten van de Veluwe, bereid door de chef van Paleis Het Loo en omlijst met een festivalprogramma. De kaartverkoop voor het streekdiner is inmiddels gestart. Kaarten voor deze exclusieve avond kosten €49,50 per persoon (exclusief drankjes) en zijn te verkrijgen via www.rootsinthewoods.nl.

Het Roots in the Woods festival neemt je in dit bijzondere jaar mee naar de nieuwe locatie Paleis Het Loo. Het festival is hét avontuurlijke herfstuitje waarbij kinderen klimmen en klauteren, avonturen beleven, plezier hebben en stoere dingen doen als zelf popcorn bakken boven een vuur. Gedurende de dagen zijn er ook theatervoorstellingen voor het hele gezin en nog veel meer. Vaders, moeders en opa’s en oma’s én de kinderen genieten van verrassende acts en van het lekkerste festivalfood met het ‘Echt Veluwe’ keurmerk. Dit alles tegen het nieuwe unieke decor van het paleis in de Veluwse bossen. Dit jaar koop je op de website van Paleis Het Loo één entreekaartje waarna alle activiteiten gratis zijn. Bezoek aan het Stallenplein en de paleistuinen zitten bij de prijs in. Vanzelfsprekend vindt alles plaats volgens de dan geldende COVID-19 maatregelen. Genieten op royale afstand dus.