Entertainment

Reizend kindertheater in Apeldoornse parken

In de laatste week van de zomervakantie reist de KinderKaravaan van Theater Orpheus met de voorstelling ‘Buurman ondersteboven’ langs de parken van Apeldoorn. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus trakteert het theater twee keer per dag alle kinderen van 4 tot 12 jaar op deze voorstelling.

Wat als boven onder is en wat recht was ineens krom is? Hoe ziet de wereld er van ondersteboven uit en kunnen we daarin dan nog wel onze weg vinden? De buren overkomen onverwachte ondersteboven kettingreacties die de zwaartekracht om zeep helpen en ons voorstellingsvermogen op de proef stellen. Samen met de kinderen proberen zij alles weer normaal te laten zijn. Zal het hen lukken? Of heeft het sowieso niet ook zijn charme om de dingen van een andere kant te zien?

Marij Wools, programma-coördinator Theater van de Stad & Educatie, vertelt trots: “Als theater hebben wij als missie om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Met de KinderKaravaan brengen we kindertheater voor heel Apeldoorn naar de wijken. Zo geniet iedereen in de eigen omgeving van theater, ook kinderen die misschien normaal niet zo snel in Orpheus komen. Buurman ondersteboven is voor alle toeschouwers een uitnodiging om te spelen met creativiteit. Een voorstelling met slapstick, live muziek en vette achterstevoren-dansen.

Programma
Maandag 15 augustus in het Matenpark – bij de beelden van Ezels, net over het bruggetje voorbij de kinderboerderij; dinsdag 16 augustus in het Zuiderpark – achter Dok Zuid; woensdag 17 augustus in Berg & Bos – bij de Speelweide; donderdag 18 augustus in het Mheenpark – naast de grote speeltuin, achter de Mheenhal; vrijdag 19 augustus in het Park Zuidbroek – naast de voetbalcourt. De voorstellingen starten om 13.00 en 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.orpheus.nl/kinderkaravaan

Theater van de Stad
De KinderKaravaan is onderdeel van het Orpheus-programma Theater van de Stad. Onder deze noemer organiseert Orpheus gedurende het jaar voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn bijvoorbeeld bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan, kennis te laten maken met theater. Op www.orpheus.nl/theatervandestad vertellen vijf deelnemers van Theater van de Stad-activiteiten hun verhaal en is meer informatie te vinden over deze bijzondere projecten.