Entertainment

Reis door de filmmuziek met René Mioch

Na een succesvolle tournee in het seizoen 2022-2023 gaat Het Cinemusic Orkest opnieuw de theaters in. In deze unieke belevenis speelt het 36-koppige orkest de filmmuziek van meer dan twintig wereldberoemde speelfilms, met synchroon op de achtergrond de originele filmbeelden op een groot scherm. Vrijdag 22 december is The Cinemusic Experience te zien in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Op het avondvullende programma staan onder andere Harry Potter, James Bond, Spirit, Forrest Gump, Dances with Wolves, Lord of the Rings, The Imitation Game, Jurassic Park, Da Vinci Code en Schindler’s List. Het is een professionele concertshow met licht- en geluidseffecten. Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten maken integraal onderdeel uit van de show. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels.

The Cinemusic Experience is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de filmbeelden op een groot scherm. Na een opstartfase in het seizoen 2021-2022 volgde in het seizoen 2022-2023 een korte tournee in kerken en op podia in Noord-Holland. Het orkest gaat in 2023-2024 voor het eerst landelijk de theaters in.

René Mioch is als filmjournalist bekend geworden door zijn RTL-programma Films en Sterren. In dit programma interviewde hij grote filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp en ging hij in gesprek met wereldberoemde componisten als Hans Zimmer en John Williams. René Mioch wordt regelmatig bij de Nederlandse televisieprogramma’s gevraagd om nieuwe binnen- en buitenlandse filmreleases te becommentariëren.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.orpheus.nl