Entertainment

Puzzelstuk voor onderzoek naar ALS

APELDOORN – Op 11 november 2022 vond in de Grote Kerk in Apeldoorn weer het jaarlijkse herdenkingsconcert plaats van Rouwcentrum Rouwenhorst. “Het was fijn om hier weer te mogen zijn, om samen met de families stil te staan bij de mensen die ons zijn ontvallen”, aldus Evert van de Voort.

“Het was een avond vol muziek en mooie verhalen. Deze avond werd er gecollecteerd voor stichting ALS. Dit is een ernstige ziekte van de motorische zenuwcellen in hersenen en ruggenmerg. Deze zenuwcellen zijn nodig om te bewegen. Doordat de zenuwcellen worden aangetast, werken de spieren onvoldoende of zelfs helemaal niet meer. Het is een progressieve zenuw/spierziekte die leidt tot spierzwakte en verlamming en uiteindelijk volgt het overlijden. Voor deze ziekte is nog veel onderzoek nodig om tot een behandeling te kunnen overgaan.”

De collecte had als opbrengst 2.750 euro en dit bedrag is overhandigd aan de stichting. “Wij hopen dat deze bijdrage helpt om deze ziekte beter te leren kennen en dat het behandeld kan worden. Namens de stichting ontvingen wij een puzzelstuk. Zodra er een behandeling is gevonden, dan zal met alle anderen de gehele puzzel gelegd worden. Wij hopen dat dit moment heel snel gaat komen.”