Entertainment

PJB deelnemer Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen

APELDOORN – Harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen (PJB) neemt op 1 april deel aan de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK) in het Schaffelaartheater in Barneveld. Tijdens dit ONHK strijden verschillende orkesten om het kampioenschap binnen hun eigen divisie.

Op het ONHK speelt PJB, onder leiding van dirigent Marten van der Wal, het muziekwerk ‘Eldorado’. De Spaanse mythe van El Dorado (de man van goud) is het verhaal van een machtig opperhoofd die zichzelf met goudpoeder bedekte voordat hij ging baden in een heilig meer waar hij ook kostbare voorwerpen aan de goden offerde.
Deze mythe werd al snel bekend bij de Spaanse conquistadores en vormde de aanzet tot vele expedities. ‘Eldorado’ is een mysterieus, dynamisch werk dat het verhaal van de gouden man verklankt. Het werk werd geschreven in opdracht van de Franse culturele organisatie Lille 3000 als onderdeel van het thematische programma Eldorado in 2019.

De afgelopen maanden stonden de repetities van PJB volledig in het teken van Eldorado. Zaterdag 11 maart voerde het orkest Eldorado voor het eerst op voor publiek tijdens een dubbelconcert met SDG Ommen in Ommen. Op 31 maart voert PJB het werk op tijdens een openbare generale repetitie in Het Hoogepad in Beekbergen. De generale repetitie begint om 19:30 uur en iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Tijdens het ONHK speelt PJB Eldorado tussen 12:25 en 14:00 uur. Het moment waarop PJB speelt is namelijk afhankelijk van de loting die op de dag zelf plaatsvindt. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in het Schaffelaartheater te komen luisteren. PJB hoort om 15:25 uur, tijdens de uitslagenronde, welke plaats het heeft behaald. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.harmonie-pjb.nl