Entertainment

Pinksterroute door het dorp

Met Pasen maakten kinderen Vaassen blij met hun happy stones, met Pinksteren zetten ze een route uit door het dorp. De kinderen nemen als thema Pinksteren en hebben een aantal knutselwerken gemaakt, die ze thuis voor het raam hangen en bij droog weer in de tuin.

Pinksteren is een lastig thema om voor kinderen om uit te leggen, maar misschien is fruit wel een mooie metafoor. Daarin zitten vitamines die je nodig hebt om te leven. Sommige soorten fruit vind je misschien niet lekker, maar andere juist wel. Op die manier kun je ook met geloof omgaan en leer je te verstaan wat het voor je kan betekenen.
De kinderen die mee willen doen kunnen op zaterdag 22 mei tussen 12.00 en 14.00 uur een tasje ophalen bij de Dorpskerk. Daarin zitten leuke spulletjes die met het Pinksterfeest te maken hebben. Via e-mail worden ook nog knutselwerkjes, puzzels en kleurplaten gestuurd.

Om de kinderen op te geven kun je een e-mail sturen aan kidskerk@hervormdvaassen.nl. Graag vermelden hoeveel kinderen er meedoen en het adres als je in de route opgenomen wilt worden.
De route wordt zaterdag 22 mei bekend gemaakt op Buurtmaken.nl, www.hervormdvaassen.nl en www.detabernakel.nl. Degenen die meer willen weten over Pinksteren kunnen op die websites op zondagmorgen 23 mei ook een kinderverwerking zien en horen.