Entertainment

Pianoconcert met poëtisch tintje

Pianisten Cathelijne Maat en Jacobus den Herder vonden elkaar op muzikaal vlak tijdens hun samenwerking in het Simeonkwartet, waarin zij in Canto Ostinato de eerste en tweede piano spelen. Voor het concert van donderdag 18 januari in de reeks CODA Classique – aanvang 19.00 uur – hebben Maat en Den Herder een programma samengesteld voor twee vleugels.

Zij weten als geen ander het repertoire van Serge Rachmaninoff en Francis Poulenc te laten klinken alsof er niet twee maar één vleugel klinkt. Het werk is gebaseerd op gedichten van M. Lermontov, Lord Byron, F. Tyutchev en A. Khmyakov en vormt de opmaat naar de Week van de Poëzie (25 tot en met 31 januari). Het concert in CODA Museum wordt voorafgegaan door een rondleiding en introductie door CODA-directeur Carin Reinders.

De Week van de Poëzie staat dit jaar in het teken van het thema ‘Thuis’. CODA presenteert op donderdag 25 januari de Gedichtendag met een voordracht van Radna Fabia. Tijdens de Gedichtendag worden ook de winnaars van de Gedichtenwedstrijd Poëzie voor een poesie bekendgemaakt. De Maakmiddag in CODA Junior op woensdag 31 januari staat in het teken van de Week van de Poëzie. Meer informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/agenda.

Meer CODA Classique

Na het succes van de eerste twee edities staat ook de derde concertreeks van CODA Classique garant voor een inspirerende en verrassende wisselwerking tussen kunst, poëzie en klassieke muziek. Op donderdagen in november, december, januari en februari laten solisten en ensembles van zich horen in CODA Museum. Een bijzondere en unieke ervaring. Het programma voor deze concertreeks werd samengesteld in samenwerking met dirigent Emile Engel. Tickets (inclusief rondleiding) kosten per concert €20,- (met CODA-pas) en €22,50 (zonder CODA-pas) en zijn te koop op www.coda-apeldoorn.nl/concerten.

Foto’s:

Jacobus den Herder. (Foto: Foppe Schut)

Cathelijne Maat. (Foto: Angela Stouten)