Entertainment

Orkest Koninklijke Marechaussee in Grote Kerk

APELDOORN – Het Orkest Koninklijke Marechaussee, onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars, verzorgt op donderdag 14 december om 19.30 uur opnieuw een sfeervol concert: It’s Christmas. Deze avond in de Grote Kerk aan de Loolaan wordt georganiseerd door Stichting Koninklijk Apeldoorn, in samenwerking met de Vereniging Oud Apeldoorn. De kerkdeuren gaan om 18.45 uur open, het concert duurt tot 22.00 uur.

Na het succes van vorig jaar wordt dit kerstconcert weer mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn. Solistische medewerking wordt verleend door zanger Humphrey Campbell en organist Henk de Vries. Bij dit kerstconcert wordt een gevarieerd repertoire ten gehore gebracht. Veel nummers zijn herkenbaar en bij enkele daarvan worden de aanwezigen uitgenodigd tot meezingen. De Grote Kerk straalt de gebruikelijke kerstsfeer uit, zo kort voor de kerstdagen.

Apeldoorn is de thuisbasis van de Koninklijke Marechaussee, gevestigd in de Koning Willem III kazerne. Het Orkest Koninklijke Marechaussee werd in 1950 opgericht als militaire drumband met signaalinstrumenten en slagwerk. De instrumenten werden destijds aangeboden door inwoners en de burgemeester van Apeldoorn. Het orkest staat onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Het orkest veranderde een aantal keer van bezetting en van naam, voor het laatst in 2005. Sinds die tijd is het een professioneel fanfareorkest, bestaande uit circa 50 musici. Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

Dirigent Peter Kleine Schaars is een breed opgeleid, veelzijdig musicus, die al verschillende militaire orkesten onder zijn hoede had. Vanaf mei 2017 tot heden is hij dirigent en artistiek leider van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Samen met de musici van het orkest zijn er al diverse muzikale hoogtepunten bereikt, zoals een succesvolle tournee naar Polen en het uitbrengen van de veteranen-cd ‘Erkenning, waardering en zorg’.

Kaarten voor het concert op donderdag 14 december kunnen à €3,50 worden besteld via de link www.koninklijkapeldoorn.nl. De toegangsprijs is inclusief één consumptie koffie/thee. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Primera Westra in Orden, Mercatorplein en in Ugchelen.