Entertainment

Orkest Koninklijke Luchtmacht pakt uit

De aanbieding van de herinneringsvlag van het Apeldoorn-Burlington Comité aan burgemeester Marianne Meed Ward (rechts) van Burlington. Tweede van rechts staat Hans Goedings. (Foto: Jan Koorenhof)

“Intens genieten van een concert van topmusici.” Zo kernachtig vatten organisatoren Hans Goedings en Jan Koorenhof hun ervaring met concerten van het Orkest Koninklijke Luchtmacht samen.

“Het afgelopen jaar konden we enkele malen aanwezig zijn bij een optreden en toen wisten we gelijk: dat moeten we delen met Apeldoorn. Daar was de leiding van het orkest het snel mee eens.” Dat heeft ook te maken met de goede contacten van beide heren. Na oriënterende gesprekken was de afspraak snel gemaakt om op vrijdagavond 16 september een concert in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn te regelen. “En toen kwam de trein op gang”, aldus de mannen. “Directeur Mirjam Barendregt van Orpheus deed een duit in het zakje met een uiterst aantrekkelijke afspraak en promotie op de website. Burgemeester Ton Heerts verleende onder meer medewerking aan een promotiefilmpje en Apeldoorn Partners ondersteunde, en doet dat nog, de publiciteit in en om Apeldoorn. Een mooie samenwerking!”

Ode aan de bevrijders
Koorenhof en Goedings weten zich ook gesteund door het Apeldoorn-Burlington Comité. Regelmatig worden de vriendschapsbanden met de Canadese Partnerstad Burlington aangehaald. Recent nog werd een bezoek gebracht aan Canada en werden boodschappen en cadeaus uitgewisseld. Burgemeester Marianne Meed Ward onderstreepte tijdens het laatste bezoek nog eens de belangen van de warme internationale contacten met Apeldoorn. Vandaar dat de avond ook een beetje in het teken zal staan van de bevrijding van Apeldoorn door de Canadese soldaten in april 1945. Overigens sluiten de activiteiten uitstekend aan bij de herdenkingsplechtigheden rondom de operatie Market Garden te Arnhem. Mogelijk zullen zelfs nog enkele Canadese veteranen hun opwachting maken in Apeldoorn. “Een unieke laatste mogelijkheid voor een levend eerbetoon”, aldus Goedings en Koorenhof.

Aantrekkelijk aan alle kanten
Het Orkest Koninklijke Luchtmacht neemt de toeschouwer mee door zeventig jaar muziek. Een breed repertoire, versterkt met beeldmateriaal. “Een kans die je als liefhebber en inwoner van de Stedendriehoek zeker niet mag laten lopen”, aldus de organisatoren. “De kaarten kosten dankzij financiële steun vanuit het Apeldoornse bedrijfsleven €12,50. Dat is slechts een fractie van de werkelijke kostprijs. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en aan de kassa van Orpheus. Meer informatie is te vinden op apeldoornburlington.nl.”