Entertainment

Optredens in intieme setting

Sinds half maart was de popzaal van GIGANT in Apeldoorn gesloten in verband met het coronavirus. Vanaf september komt hier eindelijk verandering in. Iedere week brengt GIGANT bijzondere concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials.

Voor deze shows zijn 42 zitplaatsen beschikbaar en geniet men in een intieme setting van unieke optredens. In september komen Tim Knol, Ruben Annink, Tangarine (zie foto) en WIES naar Apeldoorn. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gigant.nl.

Een van de optredende acts, op vrijdag 18 september, is Tangarine. De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks brachten onlangs het zelf geproduceerde album Because of You uit. Tangarine was jarenlang een loepzuivere folkband, maar op het nieuwe album is hun muziek grilliger en meeslepender geworden.

Tim Knol

Tim Knol trapt vrijdag 4 september de Seated Specials af. Sinds het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 gaat het hard met Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, de single Sam werd een hit en heel Nederland wist: deze jongen heeft talent. De carrière van Tim Knol is pas een jaar of tien bezig, maar de muzikant met de oude ziel heeft nu al meer memorabele momenten meegemaakt dan andere artiesten in een heel leven. Hij ging van verlegen singer-songwriter, via garagerocker met dito levensstijl, terug naar de aloude Americana, zijn eerste liefde. Dit Hoornse wonderkind is live een fenomeen en GIGANT kijkt er naar uit om hem in de intieme setting van Seated Specials te ontvangen.

Ruben Annink is vrijdag 11 september aan de beurt. Annink kent men misschien wel van het afgelopen seizoen van het TV-programma ‘Beste Zangers’. Hij maakt eerlijke en warme Nederlandstalige popmuziek en de singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnik, Marco Borsato, Blof en Guus Meeuwis. De Haarlemse zanger – die zijn carrière als straatmuzikant begon – is op zijn 15e ontdekt door Ali B. Inmiddels heeft Ruben afscheid genomen van de urban muziek en hij heeft zijn eigen sound en stem ontwikkeld, wat hij laat horen op zijn laatste EP Helder Zien.

WIES sluit zaterdag 26 september de rij. Deze kersverse Nederpop-act heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Hoewel de band pas amper twee jaar bestaat, won men de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019 en speelde op Noorderslag en in zalen als Melkweg en Paradiso. In september vorig jaar bracht de band de eerste hitsingle ‘Soms Is Het Te Laat’ uit. Afgelopen najaar tourde WIES door het land als 3voor12 en OOR-talent van rondreizend muziekfestival Popronde, en deed men GIGANT aan tijdens Afterslag en als voorprogramma van Roxeanne Hazes.

GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Op de website www.gigant.nl is een overzicht te vinden van de maatregelen die hiervoor genomen worden.