Entertainment

Opgestaan is plaats vergaan met Pasen

APELDOORN – De Basis staat erom bekend: aangrijpende en meeslepende voorstellingen rondom Kerstmis en Pasen. Vaak met duizenden bezoekers, verspreid over meerdere dagen. En na twee jaar coronabeperkingen kan het eindelijk weer. De Basis pakt daarom op eerste paasdag uit met de voorstelling ‘Opgestaan is plaats vergaan’. Deze wordt drie keer gegeven in Gebouw 055, Condorweg 1 te Apeldoorn, om 10.30, 15.00 en 19.30 uur. Er is inloop met koffie en thee een half uur voor de voorstelling. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.

Kwaliteit is inmiddels een handelsmerk van De Basis. Er wordt dan ook al weken voorbereid. Er staat een professionele band op het podium en, zoals mensen mogen verwachten, zijn er ook dit keer weer klinkende namen die meewerken aan het project. Zo vertolken zangeressen Pearl Jozefzoon (bekend als finalist bij The Voice of Holland) en Sera Noa (winnares van tv-muziekprogramma All Together Now) nummers van onder anderen Dwight Dissels en Céline Dion.

Eindelijk weer mogelijk
Richard Rensink, voorganger bij De Basis: “Afgelopen twee jaar hebben we geprobeerd onze programma’s vooral online aan te bieden. Maar nu alle coronamaatregelen zijn losgelaten, zien we er enorm naar uit om eindelijk weer een breed publiek te mogen ontvangen in Gebouw 055. Per voorstelling verwachten we zo’n 400 mensen.” Over het thema vertelt Rensink: “Pasen is een verhaal van hoop en perspectief, zelfs als er geen hoop blijkt te zijn. En dit verhaal heeft een grote impact, ook vandaag nog. Waarom en hoe, dat vertellen we door middel van prachtige muziek, dans en een laagdrempelige toespraak.”

Apeldoorns projectkoor
Naast Pearl en Sera staat er een heus Apeldoorns projectkoor op de bühne. Rensink: “Muziek is een geweldige manier om connectie te maken en een boodschap over te brengen. We horen elk jaar weer terug hoe mensen geraakt worden door de combinatie van woorden en klanken. Ik denk dat een meerstemmig koor dat effect misschien wel verdrievoudigt. Zeker met nummers als ‘Zeg me dat het niet zo is’ en ‘I surrender’.”

Tickets zijn gratis verkrijgbaar via: www.basis.cc/pasen