Entertainment

Op pad met digitale natuurgids

Vanwege de coronamaatregelen houdt IVN geen excursies in de natuur. Maar natuurliefhebbers kunnen wel zelf op pad. IVN Apeldoorn biedt daarvoor een hele reeks wandel- en fietsroutes in en om Apeldoorn.

Naast de route is ook interessante natuur- en historische informatie opgenomen. Veel van deze routes zijn beschikbaar via de IVN Routes app. “U ziet onderweg op de smartphone waar u bent en krijgt interessante informatie op diverse punten langs de route. Zo heeft u uw eigen – digitale – IVN Natuurgids bij u. De IVN Routes app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis”, vertelt waarnemend IVN-voorzitter Hans Hogenbirk.

“Op verzoek maken leden van de werkgroep Routes een wandel- of fietsroute geheel op maat. Bijvoorbeeld met start/eindpunt bij een restaurant of recreatieterrein. Onderweg worden interessante natuur- en cultuurhistorische punten toegelicht. Er zijn al diverse routes gemaakt in opdracht van bijvoorbeeld Hotel/Restaurant de Cantharel, Stayokay hostel, Bungalowpark De Miggelenberg, Camping Hoenderloo en UitinApeldoorn. Momenteel wordt gewerkt aan twee routes voor het Nationale Park De Hoge Veluwe.”

Voor meer informatie over IVN in Apeldoorn en de routes in het bijzonder: www.ivn-apeldoorn.nl