Entertainment

Ook testpilot bij Monkey Town

Monkey Town Apeldoorn doet op zaterdag 17 april mee aan de pilot voor de werking van coronasneltesten. Er zijn die dag twee tijdssloten voor een bezoek aan de indoorspeeltuin: van 09.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

Per tijdsslot mag Monkey Town 250 bezoekers (kinderen plus ouders/begeleiders) met een negatieve sneltestuitslag ontvangen. Vooraf reserveren is noodzakelijk via de website www.monkeytown.eu/apeldoorn. De reguliere prijzen worden gehanteerd en gebruik van de verplichte sneltest is gratis via www.testenvoortoegang.nl. De test, die geldt voor ouders/begeleiders boven de 18 jaar, moet binnen 40 uur voor het bezoek aan Monkey Town hebben plaatsgevonden. Kinderen onder de 12 jaar hoeven alleen getest te worden bij ziekteverschijnselen of als zij in contact zijn geweest met iemand met corona. Tijdens het bezoek aan Monkey Town gelden verder de reguliere coronamaatregelen, waaronder de 1,5 meter en de mondkapjesplicht.

Update

Monkey Town Apeldoorn is gereed voor de pilot sneltest voor toegang op zaterdag 17 april, maar vanwege een externe factor waarop zij zelf geen invloed heeft, verschuift Monkey Town de pilot onder voorbehoud naar zaterdag 24 april. Helaas heeft zij zojuist het definitieve bericht gekregen dat de Snelteststraat nabij Omnisport in Apeldoorn voor en op zaterdag 17 april nog niet in functie is. Monkey Town vindt het niet passend dat bezoekers in bijvoorbeeld Zwolle of Arnhem zich moeten laten (snel)testen. Zij is nu in overleg met overheid om de formaliteiten rond te krijgen voor de pilot op 24 april.

Bezoekers die voor de 17de hebben gereserveerd worden doorgeschoven naar de 24de en krijgen daarvoor een bevestiging per mail. Waar nodig neemt Monkey Town persoonlijk contact met bezoekers die al hebben gereserveerd.