Entertainment

‘Ontdek de kunst wanneer jij wilt’

ACEC Apeldoorn lanceert Rondje Cultuurkwartier, de eerste in een reeks audiotours. “Wilt u genieten van kunst in de openbare ruimte in de Apeldoornse binnenstad? Loop dan naar ACEC, scan de QR-code die aan het pand zit en ga op pad. In ongeveer drie kwartier ontdek je bijzondere achterliggende verhalen over kunstwerken in het centrum. Rondje Cultuurkwartier kan nu beluisterd en gelopen worden”, aldus Jasper van der Graaf.

Rondje Cultuurkwartier is beschikbaar in de Storywalk-app. Het is de eerste door ACEC ontwikkelde audiotour. In de loop der jaren wil ACEC meer audiotours gaan ontwikkelen. Ook andere culturele- en erfgoedinstellingen die geïnteresseerd zijn in het maken van een route, kunnen contact opnemen met ACEC over het gebruikmaken van de Storywalk-app.

Meedogenloze krakers, vrijgevige zeehelden en geslepen kunstenaars: ontdek hun verhalen tijdens het Rondje Cultuurkwartier. Van der Graaf: “Deze eerste audiotour neemt je mee buiten de muren van het ACEC, waar je in een wandeling van 45 minuten meer dan tien indrukwekkende kunstwerken vindt.”

In deze tour neemt Van der Graaf (zie foto), een Apeldoornse kunstenaar, de deelnemers mee langs kunst in de openbare ruimte en vertelt de verhalen achter de werken. “Wie maakte het, waarom staat het hier, maar ook opvallende weetjes die je een nieuwe kijk geven op kunstwerken die je misschien wel dagelijks passeert. Ontdek werken van Ossip Zadkine, Erzsébet Baerveldt en twaalf andere kunstenaars in deze audiotour, die mogelijk wordt gemaakt door Storywalk. De Storywalk-app brengt je verhalen die je bewegen, letterlijk en figuurlijk. Het mooie aan deze expositie is, dat die niet aan onze openingstijden gebonden is, maar op elk moment van de dag gelopen kan worden. Word wakker met deze meeslepende tour of loop ‘m net voor het slapen gaan. Ontdek de kunst wanneer jij wilt.”

De Storywalk-app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. “Heb je de app al? Ga naar ACEC, Roggestraat 44, en scan de QR-code bij het startpunt. Alle informatie rond ACEC Audiotours is te vinden op onze website www.acecgebouw.nl