Entertainment

Onder de ogen van portier Cees Westerhout groeiden generaties uitgaanspubliek op

Al dertien jaar is Cees Westerhout (56) een vast gezicht aan de deur bij De Babbel. Maar ook daarvoor stond de grote vriendelijke portier in Apeldoorn aan de deur. Het merendeel van het Apeldoornse uitgaanspubliek is dan ook met hem opgegroeid en de volgende generatie dient zich aan.

Tweeëntwintig jaar geleden viel Cees een keer in bij voormalig discotheek Plaza di Christo. “In die tijd werd ik vaak bij de wat ‘moeilijke deuren’ neergezet”, vertelt Cees. “Plaza was toen zo’n deur, maar kennelijk deed ik iets goed, want eigenaar Jacco Talen vroeg of ik een vast gezicht wilde worden.”

Vaste waarde
Vele dronken droppies en gesuste ruzies verder verhuist Cees jaren later een deurtje verder naar De Babbel. Ook hier is hij een belangrijke vaste waarde en zijn de gasten iedere week weer blij hem te treffen. “Ik kom vrij toegankelijk over en houd wel van een grapje”, vertelt hij. “Maar je moet je wel aan de regels houden.”

Mobiele telefoon
Veel is in die jaren hetzelfde gebleven, maar de komst van mobieltjes heeft volgens Cees veel invloed op het uitgaansleven. “Mensen ontmoeten elkaar online in plaats van in de kroeg én ze hebben minder aandacht voor elkaar.” Vooral dat laatste vindt de portier oprecht jammer. “Als mensen met een telefoon al bellend naar binnen willen, dan houd ik ze altijd even tegen”, vertelt hij. “Ik wil namelijk eerst fatsoenlijk contact met mijn gasten om ze een goede en veilige avond te kunnen wensen.”

Hoe lang is Cees eigenlijk nog van plan een vertrouwd gezicht voor het uitgaanspubliek te blijven? “Eerst zei ik dat ik zou stoppen op mijn veertigste. Toen stelde ik het bij naar vijftig. Inmiddels durf ik geen leeftijd meer te zeggen en blijf ik gewoon, zo lang ik nog geloofwaardig ben voor de gasten en mijn collega’s.”