Entertainment

Nieuws van de centrummanager | Trots op aanpassend vermogen van de binnenstad!

Als hoofdstad van de Veluwe is Apeldoorn een drukke plek in een uitgestrekt natuurgebied dat door rust wordt gekenmerkt. Als huiskamer van de stad spant de binnenstad daarin de kroon. Gezellige drukte in de winkelstraten, uiteenlopende activiteiten en lekker met elkaar genieten van cultuur en uitgaan zijn belangrijke elementen van het centrum. Tegelijkertijd zijn dit woorden die niet passen bij deze tijd van 1,5 meter afstand houden en maximale groepsgroottes. Veel ondernemers krijgen door de maatregelen rake klappen, maar tonen de afgelopen maanden hun ware ondernemersgezicht door continu aan te passen en te zoeken naar nieuwe manieren om klanten, gasten en bezoekers een fijne tijd in ‘de huiskamer’ te bezorgen.

Een goed voorbeeld hiervan is de avond- en nachthoreca die vanwege de nieuwe landelijke coronaregels vroegtijdig de deuren moet sluiten. Na opnieuw een harde dreun te hebben geïncasseerd, zijn de eerste ‘eind van de middag borrels’, arrangementen en acties alweer opgestart. Petje af voor deze ondernemers!

Maar denk ook aan de modeshow Fashion in de Korenstraat. Een initiatief van de ondernemers in de Korenstraat, dat jarenlang twee keer per jaar zorgde voor veel mensen langs een enorme catwalk in de Korenstraat. Ook dat is dit jaar niet mogelijk, waardoor de Korenstraat nu uitwijkt naar een online variant. En wat voor één!

Drukte voorkomen betekent natuurlijk mensen spreiden. Dat geldt ook voor de binnenstad. Minder mensen op piekmomenten, meer mensen op momenten waarop het minder druk is. Een mooie gelegenheid daarvoor is de koopzondag die in Apeldoorn elke eerste en laatste zondag van de maand plaatsvindt. Wellicht is dit ook wel het moment voor de volgende aanpassing: elke zondag koopzondag!

Marco Bod, centrummanager (a.i.)

Uittips uit de Apeldoornse Binnenstad

Op tijd borrelen in het centrum

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen is de (nacht)horeca de komende drie weken om 22.00 uur gesloten. Een flinke domper, maar de Apeldoornse ondernemer weet als geen ander hoe je van de nood een deugd maakt. Zo zijn er heuse borrelarrangementen bij Café Confetti, is Humphrey’s Café dagelijks van 14.00 tot 22.00 geopend en pakt De Graaf van Vlaanderen uit met korting op flesbieren in de maand oktober. Support your locals, en kom een beetje op tijd borrelen bij de lokale horeca. Benieuwd op welke dagen en tijden jouw favoriete zaak geopend is? Check de website of social media-kanalen.

Seated Specials van GIGANT

In oktober en november blijft de Popzaal van GIGANT geopend! Wekelijks brengt GIGANT je bijzondere concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials. Voor deze shows zijn slechts enkele zitplaatsen beschikbaar en geniet je in een intieme setting van unieke optredens. In de maand oktober geven onder anderen Do, Remy, Lucky Fonz III en Roosbeef een optreden. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor twee personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Het is dus mogelijk om single- en duotickets te bestellen. Reserveren verplicht!

Voor meer informatie en overige uittips in de binnenstad: apeldoorn-binnenstad.nl