Entertainment

Nieuwe serie Boek & Film

APELDOORN – GIGANT en CODA presenteren elke maand een actuele boekverfilming onder begeleiding van filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. In deze samenwerking bieden de organisaties in totaal acht films aan.

De boeken waarop de films zijn gebaseerd, zijn in beperkte oplage te leen bij de CODA bibliotheek. De maandelijkse filmvertoningen starten om 19.30 uur met een inleiding door de filmexpert. De filmagenda en tickets zijn te vinden op www.gigant.nl

Voor liefhebbers die houden van boekverfilmingen, bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan. De serie presenteert actuele boekverfilmingen, waarvan de boeken te vinden zijn in de CODA bibliotheek. In deze serie ziet de lezer van de boeken het verhaal tot leven komen in de filmzalen van GIGANT. Gedurende acht maanden is er elke maand een boekverfilming te zien. Elke filmvertoning start met een inleiding door Gerlinda Heywegen (filmwetenschapper, schrijver en programmamaker). De kaarten voor een filmvertoning kosten €16,50. Daarnaast wordt voor wie geen enkele filmvertoning wil missen, een passe-partout aangeboden.

De eerste film op 17 oktober is Butcher’s Crossing, gebaseerd op het gelijknamige boek van John Williams. De film valt in de categorie Drama en Western, onder de regie van Gabe Polsky, met rollen voor Nicolas Cage, Rachel Keller en Xander Berkeley. Op 21 november wordt de film Het Smelt vertoond, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lize Spit, geregisseerd door Veerle Baetens, met acteurs Charloote de Bruyne en Rosa Marchant. Het Italiaans-Franse drama Il colibrì van regisseur Francesca Archibugi is gebaseerd op het boek De Kolibrie van Sandro Veronesi en is op 19 december te zien.

Meer informatie over de overige vijf films van dit Boek & Film-seizoen is te vinden op de website gigant.nl