Entertainment

Nieuwe namen voor Bevrijdingsfestival

Dit jaar wordt het Zwitsalpark in Apeldoorn op vrijdag 5 mei weer omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn. Op het hoofdpodium is een brede programmering voor jong en oud, wordt De Loods heropend met House Music en is er een foodcourt met heerlijke foodtrucks. Ook dit jaar is het festival gratis toegankelijk voor iedereen.

De eerste namen voor het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn zijn reeds vastgelegd. Naast dat Waylon komt optreden, staan Ruben Annink en de Apeldoornse bands Meneer van Zanten en Yellow Pearl op het programma.

Ruben Annink is de singer-songwriter van nu. Met zijn kleurrijke stem en herkenbare liedjes over zijn leven, weet hij bij iedereen een snaar te raken. Klassiekers met een hedendaagse sound is waar hij het beste in is en dat is wat zijn stijl uniek maakt. Zoals Ruben het zelf zegt: “Ik zing het levenslied van mijn generatie.” Ruben schrijft vanuit zijn eigen ervaringen en resoneert daarom met de luisteraars. Hij zingt over hedendaagse thematiek met de klanken van Nederpop, volks en een vleugje urban. Hiermee wil Ruben Nederland gaan veroveren.

Meneer van Zanten is een band waar genoeg over te vertellen valt. Dat kan ook niet anders, want Meneer van Zanten draait inmiddels al ruim tien jaar mee. Vijf muzikanten die weten waar ze het over hebben en die alleen maar eigen nummers spelen.

Yellow Pearl is een Nederlandse pop/rock/soulformatie met verschillende radiohits en een sterke live reputatie. De eerste single van de band, For You and Me, geproduceerd door Han Nuijten (Lenny Kravitz, James Taylor), was meteen een radiohit na hun eerste televisieoptreden bij het Nationaal Songfestival (bekeken door miljoenen mensen), na de winst van hun voorronde. De periode daarna werd er onder andere een contract getekend bij Sony/BMG en volgden er veel optredens (meer dan 1000 in de laatste twee decennia), onder andere op de Zwarte Cross, Paradiso, Uitmarkt, Eurosonic/Noorderslag, de Nijmeegse Vierdaagse, Bevrijdingsfestival Wageningen en Parkeest.

Voor meer informatie over het festival en aanmelden als sponsor of vrijwilliger kan men terecht op de website www.bevrijdingsfestivalapeldoorn.nl