Entertainment

Nieuwe expositie ‘Kunst in Zuid’ vanaf 2 juli gratis in dok Zuid te zien

Van 2 juli tot en met 6 september is er een nieuwe expositie in dok Zuid te zien, deze keer met werk van Patrick Kranenburg, Magdalena Sasburg en leden van de Deventer Foto Kring. ‘Kunst in Zuid’ is tijdens reguliere openingstijden gratis te bezoeken. Je vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

Schilderijen van Patrick Kranenburg

Patrick is autodidact en zijn schilderijen worden gekenmerkt door kleur en een vleugje humor. Met zijn werken wil hij een glimlach op het gezicht van de toeschouwer toveren. Hij geniet van de vrijheid om te schilderen waar hij zin in heeft en dat resulteert in unieke, levendige kunstwerken. Zijn talent reikt verder dan alleen doeken, waarbij hij ook in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven werkt. Zo heeft hij onder andere een tuinhuisje getransformeerd tot een kleurrijke oase en met zijn muurschilderingen binnen- en buitenruimtes omgetoverd tot een visueel spektakel. Patricks kunst is voor jong en oud en door humor en kleur te combineren met een persoonlijke touch, is elk project uniek.

Keramiek van Magdalena Sasburg

Magdalena is afgestudeerd aan twee kunstscholen in Poznań (Polen) en haar avontuur met keramiek begon zes jaar geleden in Delft. Ze werd verliefd op werken met klei vanwege de eindeloze mogelijkheden en de natuurlijke schoonheid. Klei is een zeer plastisch materiaal en het bakken ervan geeft vaak onverwachte en verrassende effecten. Eerst maakte ze hoofden en dierfiguren, waarbij ze ook experimenteerde met glazuren. Vier jaar geleden verhuisde ze naar Hoenderloo en toen werd de natuur haar inspiratiebron. Ze combineert natuurlijke kleuren klei en maakt schalen, vazen en bloempotten. Haar laatste werken zijn beschilderde platen waarin ze haar teken- en schilderkunsten kwijt kan.

Foto’s van leden van de Deventer Foto Kring

De huiskamergroep Natuur van de Deventer Foto Kring bestaat uit veertien leden en de werken van tien van hen zijn in dok Zuid te zien. De leden komen in een middag- of avondbijeenkomst samen en door het aantal deelnemers te beperken, kan het getoonde fotowerk onderling uitvoerig besproken worden. Het resultaat hiervan is dat de fotografen steeds dichter bij het door hen zelf gestelde doel komen. In deze gesprekken komt de techniek aan bod, maar de inhoud van de foto en het gevoel dat deze oproept, voeren de boventoon. Naast individueel fotowerk wordt ook met opdrachten en thema´s gewerkt, zoals het thema ‘water’ dat in deze expositie centraal staat. In een kleine serie foto’s en een korte begeleidende tekst, laat elke fotograaf zien hoe hij dit thema uitgewerkt heeft.

‘Kunst in Zuid’ is tijdens reguliere openingstijden gratis te bezoeken. Je vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Kijk voor de openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.