Entertainment

Nieuwe Apeldoornse omroep streeft naar verbondenheid

Apeldoorn heeft sinds 1 juni een nieuwe lokale omroep: Samen1. Een omroep met de blik gericht op Apeldoorn, de dorpen en de toekomst. Op dit moment is men druk bezig met het opbouwen van een programmering voor radio en televisie en natuurlijk zijn ook de Facebookpagina en Instagram actief. 

In het snel veranderende medialandschap is het lokale geluid belangrijker dan ooit geworden. De inwoners van de gemeente Apeldoorn hebben een ruime keuze aan nieuwsvoorzieningen en informatie. Keuze is fijn, keuze hoort bij deze tijd. Maar keuze geeft ook verstrooiing en versnippering. De nieuwe lokale omroep wil ervoor zorgen dat de inwoners in onze gemeenschap een duidelijke keuze kunnen maken voor hun eigen regio. Dat is ook de reden waarom men heeft gekozen voor de naam ‘Samen1’. “We hebben deze naam bewust gekozen om iedereen zich thuis te laten voelen bij de nieuwe omroep”, aldus programmaleider Serge Poppelaars (links op foto). Voorzitter Christiaan Gijtenbeek vult aan: “Verbondenheid is waar we naar streven, dat ga je terugvinden in onze programma’s.”

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een programmering, maar dat wil niet zeggen dat het stil is. Integendeel, op de radio kun je 24 uur per dag genieten van muziek en informatie en op TV draait op dit moment een korte promofilm. Op termijn gaan de eerste echte uitzendingen van start in de vorm van tekst-TV met lokale informatie. Er is echter nog wel een hoop werk te verzetten en daarom nodigt de nieuwe omroep iedereen uit die het team wil komen versterken.

“Altijd al belangstelling gehad voor TV, radio of social media? Je kunt je aanmelden via e-mail info@samen1.nl t.a.v. Serge Poppelaars. Weten waar en hoe je Samen1 kunt ontvangen? Kijk dan even op www.samen1.nl. Kijk en luister gezellig met ons mee!”