Entertainment

Nieuw boek van Tiny Mazereeuw ‘Geboren tussen de apen’ zojuist verschenen

Het nieuwe boek van Tiny Mazereeuw uit Apeldoorn is zojuist verschenen. In ‘Geboren tussen de apen’ neemt de schrijfster de lezer mee in de omzwervingen van Gunnar. Van het keurslijf van een Duitse boerderij naar het keurslijf van het Duitse leger naar Nederlands-Indië en weer terug. Samen met Gunnar maakt de lezer dan ook kennis met het leven in en de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Gunnar, de jongste zoon van de familie Schultze, groeit anno 1880 op in het boerenbedrijf in Beieren. Hij verafschuwt de werkzaamheden. Wanneer zijn vader komt te overlijden verlaat hij zijn ouderlijk huis. Na een opleiding in Harderwijk komt hij als soldaat in Nederlands-Indië terecht. De verschrikkingen van die periode raken Gunnar diep. Na zijn diensttijd zwerft hij doelloos rond en zoekt vergetelheid in de drank. Wanneer hij de kracht vindt zijn leven weer op te pakken ontmoet hij zijn grote liefde, het Indische meisje Mawa met wie hij vier kinderen krijgt. Wanneer Gunnar op zevenenveertigjarige leeftijd overlijdt, dreigt voor Mawa terugplaatsing naar de kampong.

Tiny Mazereeuw is geboren en getogen in West-Friesland. Na haar opleiding als verpleegkundige vertrok zij naar de Veluwe, maar het West-Friese landschap heeft voor haar altijd zijn aantrekkingskracht gehouden. Dankzij deze achtergrond zijn haar eerste twee romans ‘Het begon bij Jacob’ en ‘De Meertoren’ tot stand gekomen. In 2019 schreef zij de roman ‘De Vijverengel’. Deze romans zijn inmiddels in alle openbare bibliotheken te lenen.

Geboren tussen de apen van Tiny Mazereeuw is uitgebracht door Uitgeverij Boekscout. ISBN: 9789464313017. Voor meer informatie: boekscout.nl